Motosiklette imaj değişti

Türkiyede ailelerin motosiklet kullanımına yönelik olumsuz bakışlarının Kenan Sofuoğlunun 2007 yılında Süpersport dünya şampiyonluğunun ardından değiştiği belirtildi.

Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, yaptığı açıklamada, motosikletin trafik kazalarıyla gündeme gelmesine üzüldüklerini söyledi. Motosiklet sporunun önceleri sadece kazalarla anıldığını, ancak bunun artık geride kaldığını ifade eden Memnun, “Kenan Sofuoğlu ile birlikte ailelerin motosiklete bakış açısı değişti. Eğer kentlerde pist yaygınlaşırsa motosiklete olan ilgili daha da artacaktır” dedi.

Motosikletin dikkatli kullanılması gerektiğini dile getiren Memnun, şöyle konuştu: “Bir kaç yıl öncesine kadar trafik kazaları motosikleti olumsuz etkiliyordu. Çünkü medyada hep kazalar gündeme geliyordu. Bu, Kenan Sofuoğlu’nun dünya şampiyonu olmasıyla değişti. Kazalarla anılan motosiklet, artık spor yönüyle de gündemde yer alıyor. Yaklaşık 10 yıl önce motosikletliler otobanlarda yarış yapıyordu. Kendilerinin ve diğer insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlardı. Ama artık federasyon olarak yarışlar yapıyoruz. Toplum da motosikleti spor olarak kabul etti.”
Türkiye’de yarış pistleri sayısının artırılması gerektiğini ve bunun atletizm pisti, basketbol salonu veya futbol sahası kadar önemli olduğunu kaydeden Memnun, “Gençler sporla bir şekilde deşarj olmalı. Bu motosiklet veya farklı bir spor dalı da olabilir. Bir İstanbul Park 70 milyona yetmez. Bunu yaygınlaştırmalıyız. Pist için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Eğer çevre yolunda deşarj olmak isterken kaza yapılırsa, bariyerler affetmez” diye konuştu. Geçen yıl yaklaşık 120 bin motosikletin satıldığını belirten Memnun, “Türkiye’de şu an trafikte kayıtlı 2 milyon 300 bin motosiklet var. Sporda ise yaklaşık 300 bin adet var. Bu rakamlar büyük bir spor potansiyelini gösteriyor” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri