Motosikletli Taksiciler Ebola Riski Altında

Ebola salgınının vurduğu Batı Afrika ülkesi Sierre Leone'de yaygın olan motosiklet taksilerin sürücüleri, Ebola hastalığına karşı korunmasız durumda. Ebola hastası müşterilerden virüsü kapan sürücülerden 16'sının öldüğü bildirildi.Birleşmiş...

Ebola salgınının vurduğu Batı Afrika ülkesi Sierre Leone'de yaygın olan motosiklet taksilerin sürücüleri, Ebola hastalığına karşı korunmasız durumda. Ebola hastası müşterilerden virüsü kapan sürücülerden 16'sının öldüğü bildirildi.

Birleşmiş Milletler, başkent Freetown'da 80 bin kadar motosikletlinin yolcu taşımacılığı yaptığını tahmin ediyor. Sürücülerden Mohamad Piselbangura, günde ortalama 15 kişiyi taşıdıklarını ve büyük risk altında olduklarını söyledi. Hastalığın temas yoluyla geçtiğini hatırlatan sürücü, yüzde 100 tehlike altında olduklarını ifade ediyor.

Motosikletli taksicilerin sözcüsü Natoma Samora, müşterilerden kendilerine dokunmamalarını rica ettiklerini ve sürekli ellerini yıkadıklarını belirtiyor. 16 meslektaşlarını kaybettiklerini ve endişeli olduklarını belirtiyor.

Ebola'nın belirtileri ve nasıl bulaştığı konusundaki bilgilendirme kampanyasına destek veren motosiklet sürücüleri, hastaların aileleri tarafından saklanmaması için de çalışma yapıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri