Motorin fiyatlarına bugün hem indirim hem zam gelecek! Garip olayın detayı

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Bugün motorinin litre fiyatına hem zam hem indirim gelecek. İkisi aynı anda nasıl olacak diye soranlar için detaylar haberimizde.

Türkiye'de milyonlarca araç sahibi akaryakıt fiyatlarını dört gözle takip ediyor. Benzin ve motorine gelen zamlar vatandaşın bütçesini olumsuz etkilediği için herkesin gündeminde. Otomobil sahibi olmayanlardan bazıları 'zamlar bana bir şey yapmıyor' diyor.

Gerçek ise bambaşka. Motorine gelen zamlardan 85 milyon insan etkileniyor. Çünkü markette satılan her ürün motorinin litre fiyatına bağlı. Zam geldikçe nakliye masrafı artıyor ve süt, peynir, ekmek, domates dahil her türlü ürüne ekstra zamlar geliyor. Yani otomobili olmayanlar bile akaryakıt fiyatlarını takip etmek zorunda.

Enflasyonun tırmandığı şu dönemde herkes benzin ve motorine gelecek indirim haberini bekliyordu. Sevindiren haber geldi. Motorine bugün geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 5 kuruş indirim geleceği duyuruldu.

Daha sonra ise tarihe geçecek bir gelişme yaşandı. Petrolün varil fiyatındaki değişime bağlı olarak bu geceden itibaren motorine zam uygulanacağı iddia edildi. Söz konusu zammın miktarı litre başına yine 1 lira 5 kuruş olarak kayıtlara geçti.

Yani bu gece uygulanacak indirim miktarıyla zam miktarı birbirini dengelemiş oldu. Böylesine garip bir olaya şahit olan vatandaşlar ise 'biz artık motorine kalıcı indirimler istiyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri