Motorcu Otomotiv'den aracınızın bakımı ile ilgili vazgeçilmez öneriler

Konyada Ford marka araçlar konusunda 2. yetkili servis olarak hizmete giren Motorcu Otomotiv, Ankara Yolu Büsan Sanayi girişinde yeni binasında kaliteli hizmeti ile dikkat çekiyor.
Ford Yetkili Servisi Motorcu Otomotiv çalışanlarından aldığımız bilgiler doğrultusunda Ford marka araçların trafiğe çıkışından itibaren karşılaşabileceğimiz sorunlara değindik. Ford marka araçların periyodik bakım aralıkları nelerdir?
Periyodik bakım aralığı Mondeo 2.0 L (CD132)benzinli, Mondeo 2.0 L (CD345),benzinli ve S MAX, Galaxy 2.0 L(CD340) benzinli binek araçlar için 1 yıl/20 000 km dir.
Mondeo1.6 L(CD345) benzinli ve diğer tüm benzinli/dizel binek araçlar için periyodik bakım aralığı 1yıl/15 000 km’dir.
Hafif ticari gruptan Ford Transit Connect 1yıl/15 000 km, Ranger 1yıl /10 000 km dir.
Ticari gruptan Ford Transitler için periyodik bakım aralıkları  

Bakım Aralıkları                                 Normal şartlarda                      Ağır Şartlarda
V347 2.2 TDCİ (önden çekişli)    1 yıl
20.000 km    6 ay
10.000 km
V348 2.4 TDCİ (arkadan çekişli)    1 yıl
20.000 km    6 ay
10.000 km
V348 3.2 TDCİ (arkadan çekişli)    1 yıl
25.000 km    6 ay
15.000 km


Yeni Araç Garantisi
Ford yetkili servislerde bakım, onarım, boya-kaporta işlemleri yaptırarak, Ford orijinal yedek parçalarını satın alarak aracınızın 2 yıl boyunca veya 100 000 km ye kadar garanti sistemine sahip olacaksınız.
Ford araç garantisi daha çok Ford gövde paslanmazlık garantisi ve Ford boya garantisi içerir.
Ford yetkili servisler dışında yaptıracağınız herhangi bir bakım ve onarımda eksiklik veya hata oluşmasında aracınız garanti kapsamı dışında kalacaktır. Garanti süresinin devam etmesi için aracınızı periyodik bakım zamanlarında ve herhangi bir problem anında en yakın yetkili servise götürmelisiniz.
Kullanım süresi içerisinde aşınmaya uğrayan debriyaj, fren balataları, ampuller, sigortalar v.b.yedek parçalar garanti kapsamı içerisinde ücretli olarak değiştirilir. Ancak bu gibi parçaların imalat hatasından kaynaklanan bir sebepten dolayı arızalandığı tespit edilir ise garanti süresi içerisinde ücretsiz değişimi yapılır.

Ford Güvence nedir neleri kapsar?
Aracınızın 2 yıl/100 000 km kapsamında trafiğe ilk çıkış tarihinde başlayan garanti kapsamının Ford güvence paketi satın alınarak uzatılmasıdır.
Ford güvence mekanik ve/veya elektrik, elektronik arızalar sonucu oluşacak yedek parça değişimi, tamiri ve ilgili işçiliklerden doğan maliyetleri kapsar.
Ford güvence fiyatları aracınızın tipine, yaşına ve km sine göre değişkenlik gösterir.

Yakıt Güvence Sistemi nedir?
Aracınızın performansını ve verimliliğini korumanın en önemli unsurlarından biride kaliteli yakıt kullanmaktır. Düşük kaliteli yakıtların motor ömrünü kısalttığı tespit edilmiştir.
Üretici firmalar tarafından hazırlanan yakıt güvence sistemi yakıta bağlı arızaları kapsamaktadır.
Ford Otosan tarafından OPET işbirliği ile hazırlanan yakıt güvence sisteminde araçların akaryakıtlarını Opet istasyonlarından aldıkları sürece, akaryakıt kaynaklı bir arızada tüm maliyetlerini ücretsiz olarak karşılamaktadır.
*TDCI motorunuzu korumak ve maximum performans elde etmek için sadece EN 590 ya da eşdeğeri yakıt kullanın.
TDCI motorlu yeni nesil dizel araçlar EN 590 yakıtlarla çalışmak için tasarlanmıştır. Çünkü EN 590 tipi yakıtlar;
- Motorun performans kaybını önler
- Motoru yüksek maliyetli arızalara karşı korur
- Motorun kış aylarında kolay çalışmasını sağlar
- Düşük kükürt oranıyla çevreyi korur.

Ford aracınızla her yere huzurlu ve güvenli seyahat edeceksiniz. Ford Euro Servise size bir telefon kadar yakın, Ford Euro Servis kapsamlı bir acil yardım hizmetidir. Bir arıza anında ya da ihtiyaç duyduğunuz her anda 7 gün 24 saat Ford direk hattı 444 36 73 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Ford un sunmuş olduğu bu hizmet garanti kapsamındaki araçlar için ücretsizdir. Kaza veya hasar durumunda Ford yetkili servisler tercih edilmeli, deneyimli personeller tarafından Ford mühendislik şartnamelerine uygun olarak takılan Ford orijinal yedek parçalarla onarılsın,boya kaporta garantiniz sorunsuz devam etsin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri