Motodrag yarışları sabote edildi

Kalkış ve hız ustalarının amansız mücadelelerine sahne olması beklenen Türkiye Motodrag Şampiyonasının 3. Ayak yarışları sabote edildi

Kalkış ve hız ustalarının amansız mücadelelerine sahne olması beklenen Türkiye Motodrag Şampiyonası’nın 3. Ayak yarışları sabote edildi. Yarışların yapılacağı Saraçoğlu’nda bulunan Drag pistine kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce yanık yağı döküldüğü ve bu nedenle antrenman turlarının gecikmeli olarak başladığı ifade edildi.  Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2012 yarış takviminde yer alan Türkiye Drag Şampiyonası'nın 3. Ayak Yarışları Ata Motosiklet Spor Kulübü tarafından organize ediliyor.  Yarış pistine yapılan saldırı ile ilgili olarak konuşan Ata Motosiklet Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Okan Alp, “Yapılan bu saldırıyı kesinlikle Konya’ya mal etmiyoruz. Kendini bilmeyen kişiler Konya’da motosiklet sporunu tekele geçirmeye çalışıyor. Ancak motosiklet sporu evrenseldir. Türkiye’de bu sporun gelişmesi için tüm motor kulüpleri el ele vererek federasyona destek vermemiz gerekiyor. Burada yarışların yapılması engellenmeye çalışıldı. Ancak bunu yapanlar başarılı olamadılar. Cuma günü öğle namazı zamanında 3-4 kişinin bura geldiğini görenler var. bu kişiler 80 litreye yakın yanık motor yağını piste dökerek yarışı engellemeye çalışmışlar. Dökülen bu yağ piste yaklaşık 50 metrelik bir alana dağılmış. Ancak ekibimiz bu yağı temizleyerek pisti yarışmaya uygun hale getirdi. Bu çalışmalar sırasında sporcularımız ve kulüplerimizde sağ duyulu şekilde davranarak yarışların yapılması için yardımcı oldular kendilerine teşekkür ediyorum. Yağı temizlemek için yaklaşık 100 litre benzin kullandık ve yağı yaktık. Çeşitli temizleyici malzemeler kullandık. Antrenman turlarımız 2 saat gecikmeyle başladı. Temizleme çalışmalarımız devam edecek. Yarışlarımızı yapacağız. Tüm motor severleri bu yarışları izlemeye davet ediyoruz ” diye konuştu.    

Motodrag 3. Ayak Yarışı’nda 2,5 saniyede 100 kilometrelik hıza çıkan motosikletler hız tutkunlarının ilgi odağı olacak. Yarışçılar, hem 402 metre uzunluğundaki pisti en kısa sürede bitirmeye hem de rakiplerinden daha iyi kalkış yapmaya çalışacak. 3. Ayak yarışlarında dün antrenman turları yapıldı. Bugün ise zamana karşı yarışçıların amansız mücadelesi start alacak. Yarışlar; 125 cc, Standart 1 (600-750 cc), Standart 2 (1000- 1300 cc), Street 1 (600 cc), Street 1 (750 cc), Street 2 (1000-1300 cc), Süper Street 2 (1000-1300 cc) ve Pro Street 2 (1000-1300 cc) sınıflarında yapılacak.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri