Moskova’da Türk Vatandaşının Katil Zanlıları Yakalandı

Rusya’nın başkenti Moskova’da 6 Haziran’da öldürülen Türk vatandaşının katil zanlıları 3 kişi yakalandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da 6 Haziran’da öldürülen Türk vatandaşının katil zanlıları 3 kişi yakalandı.
1975 Sivas doğumlu A.Y isimli Türk vatandaşı Haziran ayında Leninski Prospekt Caddesinde kaldığı evinde elleri, ayakları ve ağzı koli bandıyla bağlı şekilde ölü bulunmuştu. Evden para, cep telefonları çalan zanlılar, daha sonra Türk vatandaşına ait otomobile binerek olay yerinden kaçmıştı. Vatandaşın öldürülmeden önce dövüldüğüne işaret eden Rus polisi, biri kadın olmak üzere 3 kişiyi yakaladıklarını kaydetti. Çetenin daha önce de Moskova’da bir kaç cinayete karşıtığı belirlendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Moskova Emniyet Müdürlüğü, “Polisin araştırmasına göre, çete planlı şekilde cinayeti yapmış. Önce kadın Türk vatandaşıyla tanışmış, güvenini kazandıktan sonra evine girmiş ve durumu inceledikten sonra diğer çete üyelerini telefonla eve çağırmış.” bilgisini verdi.
Katil zanlıları kadın ve bir erkeğin Kuzey Kafkasya, diğerinin ise Vladimir bölgesinden Moskova’ya geldiği kaydedildi. Polis evde yaptığı aramalarda bir adet tabanca, Türk vatandaşına ait cep telefonları ve otomobil anahtarı buldu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri