Moskova’da Polonya Büyükelçiliği’ne Havai Fişekli Saldırı

Moskova’da “Öteki Rusya” örgütüne ait Rus gençler, Polonyalı ırkçı grupların Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği’ne saldırısına yanıt vermek için, Polonya Büyükelçilik binasına havai fişekler fırlattı.

Moskova’da “Öteki Rusya” örgütüne ait Rus gençler, Polonyalı ırkçı grupların Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği’ne saldırısına yanıt vermek için, Polonya Büyükelçilik binasına havai fişekler fırlattı. Elçilik önünde gösteri yaparak “Varşova’dan Port-Artura!” yazılı pankart açan eylemcilere polis anında müdahale etti. Rus gençler, Polonya’nın Rusya’ya saygılı davranmasına çağırdı. Olayla ilgili 3 eylemcinin göz altına alındığı kaydedildi.

POLONYA CUMHURBAŞKANI RUSYA’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorovski, Polonyalı ırkçıların Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği’ne yaptığı saldırıdan dolayı Moskova’dan özür diledi. Polonya’nın Radio ZET radyosuna konuşan Komorovski, olayı kesinlikle skandal olduğuna işaret etti.

Polonya Cumhurbaşkanı, “Olay hiç bir şekilde haklı çıkarılamaz. Bunun için yapılacak tek şey özür dilemek. Polonya’nın imajına vurduğu büyük zararı göz önünde bulundurarak Polonya halkı adına özür dilemek gerekir. Polonya’yı Rusya düşmanı olan bir devlet gibi göstermek ve düşmanlık oluşturmak için çoğu kimse bu olayı kullanmaya ilgi duyuyor.” uyarısı yaptı.

Pazartesi günü Polonya’nın başkenti Varşova’da Bağımsızlık Günü’nde Polonya Gençliği ve Radikal Sağ Kamp adlı örgütlerin düzenlediği yürüyüşte göstericiler Rusya Büyükelçiliği’ne taş ve sopalarla saldırmıştı. Futbol holiganlarının da katıldığı on binlerce kişi ortalığı ateşe vererek polisle çatışmıştı. Rusya Büyükelçiliği önünden geçerken “Komünistlere Hayır” ve “Baskıcı Kızıl Ordu” pankartları açan kalabalık büyükelçilik güvenlik kulübesi ve çöp konteynırını ateşe vermiş, taş, şişe, molotof kokteyl ve patlayıcı maddeleri Büyükelçiliğe doğru fırlatmıştı.

Saldırıların ardından Polonya’nın Moskova Büyükelçisi Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak protesto notası iletildi. Moskova ayrıca Polonya’nın özür dilemesini de talep etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri