Monarşi Karşıtları İspanya Kralı’na 'Şah' Çekecek

İspanya’da monarşi karşıtı marjinal bir grup, Kral Juan Carlos’u protesto edecek.Monarşinin kaldırılarak onun yerine getirilecek sistem için sürecin başlatılmasını talep eden protestocular, bu akşam Kraliyet Sarayı karşısındaki Plaza de Oriente Meydanı’n.

İspanya’da monarşi karşıtı marjinal bir grup, Kral Juan Carlos’u protesto edecek.

Monarşinin kaldırılarak onun yerine getirilecek sistem için sürecin başlatılmasını talep eden protestocular, bu akşam Kraliyet Sarayı karşısındaki Plaza de Oriente Meydanı’nda toplanıyor.
Protesto için İspanyol polisi geniş güvenlik önlemleri alırken, bin 400 polisin görev yapacağı bildirildi.

25 Eylül’de Meclis’i işgal etmeye çalışan grup (25-S) tarafından organize edilen gösteri, “Kral’a şah” (Jaque al rey) sloganıyla düzenlenecek.

Gösteri için hazırlanan broşürde, İspanya Kralı’nın Botsvana’ya fil avına gitmesine atıf yapılarak, fil sürüsünün üstüne “Onlar çoktan yolda” yazısı yerleştirildi.

1975’te tahta geçen Kral Juan Carlos (75), İspanya’nın demokrasiye geçiş sürecinde çok önemli rol oynamıştı. Son dönemlerde, fil avına giderek sakatlanması ve damadının yolsuzluk iddialarında adının geçmesiyle popülaritesi düşse de kral birçok kesim tarafından seviliyor.

Öte yandan, bu hafta sol kalçasından ameliyat olan İspanya Kralı’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri