Moğolistan ile vizeler kalktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Moğolistan ziyareti sırasında imzalanan anlaşmayla Moğolistan ile vizeler kalktı.

Bir ülkeyle daha vize kalktı! Türkiye ile Moğolistan’ın karşılık olarak vizeleri kaldırdığı belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın Moğolistan ziyareti sırasında imzalanan anlaşmayı Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın Twitter’da duyurdu. İbrahim Kalın, Twitter’da ‘Moğolistan ile vizeler kalktı. Hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.

HIRVATİSTAN VİZE UYGULAMAYA BAŞLAYACAK

Dalmaçya kıyılarıyla ünlü Hırvatistan, Türk vatandaşlarına vize uygulayacak. Vize uygulamasında değişiklik yapan Hırvatistan’a gidecek Türk vatandaşların 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren vize almak zorunda oldukları geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti.

MOĞOLİSTAN...

Moğolistan, Doğu ve Orta Asya'da bulunan denize kıyısı olmayan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Rusya, güneyinde, doğusunda ve batısında Çin Halk Cumhuriyeti vardır. Moğolistan'ın Kazakistan'a sınırı olmamasına rağmen ülkenin en batısı Kazakistan'ın doğu ucuna birkaç mil uzaktadır. Ulanbatur başkent ve ülkenin en büyük şehri olup yaklaşık olarak burada ülke nüfusun % 38'i yaşamaktadır. Moğolistan'nın siyasal sistemi parlamenter cumhuriyettir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri