Modern Tıp da hacamata yöneldi

Peygamber Efendimiz'in sünneti 'hacamat'a itibarı iade ediliyor. Hastalıklarından kurtulamayanlar çareyi hacamat yaptırmakta buldu. Geçmişte önyargıyla yaklaşılınan hacamat tedavisini artık modern tıp bile kullanmaya başladı

Özel vakumlu kupalarla kan alma yöntemi hacamata olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye’de ve Konya'da Hacamat tedavisini yeniden gündeme getiren Abdullah Keskinoğlu , uzman hacamatçı olarak tüm Türkiye’de hizmet vermektedir. Konya'da Sağlık sorunlarına çözüm bulamayan hastalar 19 yıldır Hacamat işiyle uğraşan Abdullah Keskinoğlu’nun uyguladığı hacamat işlemiyle dertlerine derman arıyor. Malezya’da bu işin lisansını da alan Abdullah Keskinoğlu, hacamatın peygamber sünneti olduğunu ve tedavinin hiçbir yan etkisi olmadığını iddia etti.Abdullah Keskinoğlu , hacamatın (kupa terapi) yapıldığı bölgelerde bulunan akupunktur noktalarının da ciddi bir şekilde uyarılması ile farklı etkilerin ortaya çıktığını söyledi.

HACAMATIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Keskinoğlu, hacamatın faydaları hakkında şunları söyledi: “Hacamatla kılcal damarlardaki tıkanıklıklar açılır. Vücudumuzda biriken pis kanı dışarı atmamızı sağlar.  Kandaki ve dokulardaki gaz ve toksinleri dışarı atarak, damarlardaki kan akımını canlandırır. Kan fazlalığından kurtarır. Dokuların beslenmesini, kan üretiminin artmasını, sertliklerin ve ödemlerin kaybolmasını sağlar.

Kan üretimiyle görevli organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.  Hastalıkları önler, ağrıları giderir. Kansızlık, bel tutulması, boyun tutulması, eklem ağrıları, baş ağrıları, kireçlenme, dalak, karaciğer hastalıkları, enfeksiyonlar, sinirsel, psikolojik olan hastalıkların tedavisinde, iç kanamayı durdurmada büyük yarar sağlar. İdrarı söktürür, kabızlığı giderir, hayız kanının normal gelmesini sağlar, cild hastalıklarına şifa olur.  Baş ağrısı, baş dönmesi, yüksek tansiyona iyi gelir. Varis, basur,idrar yolları ve böbrek hastalıklarına,hormon bozukluğuna iyi gelir. Karın ağrısına, adet düzensizliğine, prostata, akciğer, kalp, pankreas ve safra kesesi hastalıklarına şifadır. Çocuklarda sinir, huysuzluk, uyku düzensizliği, asabiyete iyi gelir. Saça, göze ve göz kapağı rahatsızlıklarına, diş, dişeti ve burun rahatsızlıklarına faydalıdır. Vücudun çeşitli bölgelerine uygulanan hacamatın, türlü türlü şifası vardır.”

HACAMAT TEDAVİSİ ÇOCUKLARA DA FAYDALI

Hacamatın çocuklar için yapılması gereken bir tedavi yöntemi olduğunu aktaran Keskinoğlu, “Çocuklar için hacamat alt sınırı teorik olarak 2 yaş olarak belirlense de Malezya Endonezya gibi Müslüman ülkelerde 45 günlük bebeklere dahi uygulandığı ve hacamat yapılan bebeklerde akıtılan 2-3 damla kan dahi gece ağlama ve huysuzluk kalktığını ve daha rahat uyuduklarını belirten aileler çoktur. Hacamatın en fazla fayda gösteren ve tesir edeni çocuklara yapılanıdır. İran'da Kermenşah Tıp Fakültesi'nde 1 Yaş üzeri 10 yaş altı 4 bin denekden üç bin çocuğa yapılmış. Hacamat’tan yola çıkan araştırmacılar şu sonuçları ortaya koymuştur; diğer 1,000 çocuk Hacamat yapılmamış aradaki fark şöyle gözlemlenmiştir. Hacamat yaptırdıktan sonra çocukların bağışıklık sistemi güçlendiği için oldukça nadir soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyon hastalıklarına yakalanıyor. Bu yetişkinler için de geçerlidir.Huysuzluk, hareket bozuklukları, asabiyet, agresif ve ters hareketleri en aza inmektedir. Hızlı büyüme, boy ve kilo artışı çocuklarda görülmektedir.Yemeğe karşı iştahları artar. Çocuklarda ve ergenlerde konsantrasyonları artırıp, öğrenmeleri, zekâları ve hafızaları güçlenir.Kafadan ve kulak arkasından Hacamat olan çocuklarda yaşıtlarına göre derse olan ilgileri ve öğrenme hızında çok artış gözlenmiştir” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri