Modern köleliğe karşıyız

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Divanında konuşan Genel Başkan Ebru Asiltürk, “Dünyanın her köşesinde insanlar açlık içerisinde savaşlarla yaşıyor. Gelirler belirli bir zümrede toplanıyor. Bizler bu modern kölelik düzenine karşıyız” dedi

Saadet Partisi İl Kadın Kolları mart ayı olağan divan toplantısı gerçekleştirildi. Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk'ün katılımı ile gerçekleştirilen toplantı parti il binasında düzenlendi. Yoklama ve raporların okunmasının ardından kürsüye gelen Genel Başkan Ebru Asiltürk, Saadet Partisi'nin 'Yeni bir dünya düzeni' kurmak amacıyla çalıştığını belirterek, "Dünyanın 80 ayrı bölgesinde savaş ve çatışma var. 52 milyon insan aç ve savaşlar nedeniyle yurdunu değiştirmek zorunda kaldı. Dünyanın en zengin 85 ailesi 3,5 milyar insanın toplam mal varlığından fazla mal varlığına sahip. Ve pek çok moralimizi bozan gerçekler var. Bizler bu modern kölelik düzeni denilen düzene karşıyız. Bizler Saadet Partisi olarak hak ve adalet merkezli bir dünyanın kurulması için mücadele ediyoruz" dedi.

D-8 AKTİF ÇALIŞTIRILMALIYDI

Yeni bir dünyanın kurulmasının zor olmadığını vurgulayan Asiltürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü biz inancımız gereği yüzyıllarca barış ve huzuru hakim kılmış bir medeniyetin insanlarıyız. Adil bir düzen için öncelikle Uluslar arası bir düzenin kurulması gerekiyor. 1997 yılında Erbakan Hocamızın nüfusu 50 milyondan büyük 8 ülkeyi bir araya getirerek kurduğu D-8'i hatırlatmak istiyorum. Bugün D-8 aktif olarak çalıştırılsaydı, dünya ve İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı asla olmayacaktı. Bugün baktığımızda İslam coğrafyasının sorunlarına çözüm üreten bir parti olmadığını görüyoruz. Hepsi birbirinin tekrarını yapıyor. Avrupa ülkeleri AB çatısı altında birleşirken İslam dünyası hızla bölünmektedir. Ortadoğu ülkeleri böl-parçala-yut taktiği ile parçalanıp Büyük İsrail hedefi ile şekillendirilmektedir. Biz bu sorunun tek çözümünün İslam Birliği olduğun tekrar haykırıyoruz. Fakat hükümetin böyle bir derdi yok.”

DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA ÜRETİLEMEDİ

Ülke gündemine de değinen Asiltürk, kalkınmanın sanayileşme ve üretimle olacağını vurgulayarak şöyle konuştu: “Yol yaptık kalkındık diyorlar. Kalkınma ancak sanayileşme ve teknolojide yapılacak hamle ile olur. Dünya çapında marka üretmekle, yerli otomobil, yerli uçak, tank yapmakla olur. Kısaca üretimle olur. Maalesef Ak Parti İktidarında ülkemiz sanal bir iyilik halindedir. Ak Parti'nin 13 yıllık politikaları şu şekilde gerçekleşmiştir; 1. AB bir medeniyet projesidir ve mutlaka AB'ye girilmelidir. Bu madde ile bütün ahlaki tahribatlara rağmen AB uyum yasalarının kanunlaştırıldığını görüyoruz. 2.ABD dünyanın gerçeğidir ve stratejik ortağımız olmalıdır anlayışı ile mevcut iktidar ABD yörüngesindeki bir uydu gibi hareket ederek, bağımsız, milli ve özgün bir politika üretememektedir. 3. Faiz bir dünya gerçeğidir. Faizci kapitalist düzen ile çalışmamız lazım anlayışı ile de hükümet zengini daha zengin etmiş, fakir daha fakir hale gelmiştir. Milyarderlerin sayısının artma nedeni de bu yüzdendir.”

KUTUPLAŞTIRMADAN VAZGEÇİLMELİ

Saadet Partisi'nin çözüm önerilerini sıralayan Asiltürk, sözlerine şöyle devam etti: “Biz önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Ahlaki ve manevi değerler eğitimin her kademesinde ele alınmalıdır. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılmalıdır. Üretime ve istihdama dayalı bir politika uygulanmalıdır. Faiz mikrobundan kurtularak faizsiz bir düzene geçilmelidir. Kutuplaşma politikasından vazgeçilerek devlet millet kaynaşması sağlanmalıdır. Bütün çalışanlara işçiye, memura, emekliye insanca yaşama hakkı sağlanmalıdır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri