Moda Devleri Deri Fuarında Buluştu

İDF 2014 9. İstanbul Deri Fuarı dünyanın önde gelen modacılarını bir araya getirdi. Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından tertip edilen fuar törenle kapılarını açtı. Törende söz alan TÜRDEV Başkanı...

İDF 2014 9. İstanbul Deri Fuarı dünyanın önde gelen modacılarını bir araya getirdi. Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından tertip edilen fuar törenle kapılarını açtı. Törende söz alan TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, İDF 2014‘te deriye dair her şeyin bir arada görülebileceğini ifade etti.

Fuar; BAE, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Rusya Tataristan ve Ukrayna’dan alım heyetini ağırlayacak. Mızraklı, Türkiye‘de üretilen deri ve deri ürünlerine ilginin arttığını dile getirdi. Çin’da satışlarını artırmayı temel aldıklarını anlatan Mızraklı, “Çin, satın alma gücünün artmasıyla Türkiye için önemli bir bölge haline geldi. Burada sektörümüzün moda-marka algısının vurgulayan faaliyetler yürütüyoruz. 2023 ihracat hedefimiz olan 10 milyar dolar için sektör olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu hedefe, daha çok inovasyon, daha çok Ar-Ge ile marka algısı arttırılmış, katma değerli ürünler satarak yakalayacağımızın bilincindeyiz.” dedi.

Mızraklı, “2013’te İhracatımız yüzde 13,5 arttı, Bu sene Rusya ve Ukrayna arasında bunalımı sektörü etkiledi. Ancak sene sonunda yine ihracatımızı artırarak çıkacağımızı öngörüyoruz. Hedef ülkelerimiz olan Rusya, İtalya, Çin ve Japonya’nın yanına Amerika’yı da eklemek temennimiz.” ifadelerini kullandı.

4,5 milyar doları aşkın bir ihracatı temsil eden İDF 2014 ile yeni bölge ve ülkelere açılmak mümkün.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri