Mobilyacılarda umutlu bekleyiş

Yağışların iyi gitmesi nedeniyle çiftçinin yüzünün gülmesi mobilyacı esnafının da beklentisini artırdı

Yağışların iyi gitmesi nedeniyle çiftçinin yüzünün gülmesi mobilyacı esnafının da beklentisini artırdı

 

 

Sektör olarak bu yıl büyük umutlar içerisinde olduklarını ifade eden Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbay,  odaya üye yaklaşık 500 esnafın dört gözle çiftçiyi beklediklerini söyledi. Bu yıl Ramazan Ayı’nın Ağustos ayına denk gelmesinin düğün hareketliliğini biraz yavaşlattığını ifade eden Günbay, “Okulların kapanmasının hemen ardından düğünler biraz olsun canlanmıştı. Ancak Ramazan Ayı’nın gelmesi ile düğünler bir anda yavaşladı. Ramazan’a kadar yetiştirebilenler düğünlerini yaptı. Ancak çiftçi hasadını tam kaldırmadı. Bu nedenle bizim asıl umudumuz Ramazan’dan sonra yapılacak olan düğünlerde” dedi.

 

Çiftçinin bu yıl beklenenden üzerinde ürün kaldırmasının sadece kendileri için tüm sektör için de bir umut olduğunu dile getiren Günbay, “Konya’da bu işi gerçekten hakkı ile yapan esnaf arkadaşlarımızın yüzleri inşallah bu yıl gülecek. Bizim şu anda düğün yapacak olan çiftçimiz veya gurbetçilerimiz ile ilgili hiç bir sorunumuz yok. Allah’ın izniyle inşallah düğün yapacak olan vatandaşlar nasıl olsa ihtiyaçlarını bir şekilde temin edecek. Bizim asıl endişemiz her yıl düğün sezonunda neredeyse mantar gibi türeyen ve kendilerini, ‘KAPATIYORUZ’ sloganı ile kamuoyuna tanıtan korsan mobilya satıcıları ile mücadelede yetersiz kalmamız. Her yıl sadece bir aylığına kiraladıkları iş yerleri ile garantisi olmayan, nerenin imalatı olduğu belli bile olmayan mobilyaları güzel göstererek ucuza satan bu insanlar gerçek manada bu işi yapan esnaf arkadaşlarımızın haklarını gasp ediyor” diye konuştu.

 

Piyasada satılan bu tür ürünlere vatandaşların kesinlikle itibar etmemelerini isteyen Günbay, “Bu kişilerin sattığı ürünlerin fiyatlarının düşük olduğuna inanan vatandaşlar ne yazık ki kapıdan çıktıktan sonra kendileri ile ilgilenecek bir muhatap bulamıyorlar. Oraya verdikleri paranın belki biraz fazlasına garantili,  nerede üretildiği belli olan, belirli bir firmanın ürünü olan ve satış sonrasında da kesinlikle bir sorumlunun olacağı firmaların ürünlerini alabilirler. Biz vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyoruz. Vatandaşlar aldıkları ürünün hatalı çıkması halinde şikayet edeceği bir kurumda yok. Çünkü bu satış mağazaları yılın sadece bir ayı için bir iş yeri kiralar ve nereden getirdikleri belli olmayan ürünleri satar parasını alır sonra çeker giderler. Bu nedenle vatandaş hakkını arayacak bir sorumlu bulamaz” diye konuştu.

 

Bu yıl Konya piyasasında birbirinden güzel ve kaliteli ürünler olduğuna da dikkat çeken Günbay, “Düğün yapacak olan vatandaşlarımız Konya’da hangi mağazaya girerse girsin mutlaka zevklerine ve bütçelerine uygun bir ürün bulabilir. Örneğin Mobilyacılar Sanayi Sitesi’nde mobilya almak isteyen bur vatandaşımız 5 bin TL ‘den başlayan fiyatlar ile evlerinin tüm mobilya ihtiyaçlarını alabilir. Bu fiyatlar tabi ki modeline ve kalitesine göre değişebilir. Ancak en azından aldığınız ürünün kalitesinden emin olursunuz, satın aldığınız mağazanın garantisi altında olur. Konya’ya Ankara, İnegöl ve Kayseri gibi illerden de mobilyalar geliyor. Yani müşterimizin her zevki ve bütçesine göre mutlaka bir ürün bulunur” şeklinde konuştu.

 

Açıklamasında Konya’da kayıt dışı çalışan iş yerlerinin durumuna da yer veren Günbay, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bizim odamıza üye 500 esnaf arkadaşımız var. KTO’ya üye olan esnaf sayısı ise 300 civarında. Sadece vergi kaydı bulunan iş yerlerinin yanı sıra ne odaya, ne vergi dairesine ne belediyeye hiçbir şekilde kaydı olmayan iş yeri sayısı ortalama 600 civarında. Biz bu konuda belediyelere defalarca müracaat ettik ancak bir sonuç alamadık. Benim odaya üye esnaf arkadaşım her türlü vergisini vererek ve iş yeri masrafını bile karşılamakta zorlanan esnaf arkadaşlarımın haklarının korunması için kayıt dışı imalat ile mutlaka mücadele edilerek sorun çözülmeli.

 

 

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri