Mobilya sektörü çıkmazda köklü firma iflas etti! Onlarca çalışan işsiz kaldı

Türkiye'de son yıllarda ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilene sektörlerin başında mobilya sektörü geliyor. Birçok firma yaşanan ekonomik krizi en hafif şekilde atlatmaya çalışırken bazı firmalar ise iflas bayrağını çekiyor

Bursa'nın mobilya üssü olarak bilinen İnegöl'de önemli bir ekonomik kriz yaşanıyor. Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticilerinden biri olan İskeletsan Mobilya Koltuk Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, resmen iflas etti.

İnegöl’de borçlarını ödemekte zorlanan İskeletsan, bir süre önce konkordato başvurusunda bulunmuştu. Ancak, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, firmanın konkordato talebi reddedildi ve iflasına hükmedildi.

Mahkemenin açıklamasında, “Davacı İskeletsan Mobilya Koltuk Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato talebinin reddine ve iflasına karar verilmiştir. Şirketin borca batık olduğu belirlenmiş olup, iflasın gecikmeden İnegöl İflas Müdürlüğü’ne bildirilmesine karar verilmiştir” denildi.

İskeletsan’ın iflası, İnegöl’deki mobilya sektörü üzerinde ciddi etkiler yaratacak. Şirketin çalışanları ve tedarikçileri, bu gelişme nedeniyle iş ve alacak sorunlarıyla karşı karşıya kalacak. İflasın ardından, İskeletsan’ın varlıkları tasfiye edilecek ve şirketin kapanış süreci başlayacak.

İnegöl’de benzer iflas haberlerinin artması, bölge ekonomisi üzerinde daha geniş çaplı etkiler yaratabileceği endişelerini de beraberinde getiriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri