Mobil uygulama yarışması başladı

Türkiye’deki mobil uygulama yazılımcılarına ve uygulama ekosistemine destek vermek amacı ile düzenlenen “indir.com mobil uygulama ödülleri 2014” yarışması başladı.

Türkiye’deki mobil uygulama yazılımcılarına ve uygulama ekosistemine destek vermek amacı ile düzenlenen “indir.com mobil uygulama ödülleri 2014” yarışması başladı. Mobil uygulama geliştiren herkesin katılımına açık olan yarışmaya özellikle üniversite öğrencileri ve bireysel katılımcıların katılabilmesi amacıyla, katılımcı sayısı 3 ile sınırlandırdı. Uygulama yayın yılı '2014' seçilerek daha önceden yazılmış hazır uygulamalarla katılımın önüne geçilmesi, zaman aralığı uzun tutularak, mobil uygulama ile uğraşan kişilerin verilen zaman aralığında uygulamayı geliştirmeleri sağlanacak.
Yarışmaya 4 Şubat - 15 Nisan tarihleri arasında bireysel ve en fazla 3 kişilik ekipler başvuru yapabilecekler. Katılımcılar 2014 yılı içerisinde yükledikleri ya da yeni geliştirecekleri uygulamalarını Google Play,App Store ya da Windows Phone Store’a yükledikten sonra 'indir.com/yarisma' adresindeki başvuru formunu doldurarak yarışmaya dahil olabilecekler.

JÜRİDE 4 KONYALI VAR
Yarışma jürisinde 4 Konyalı bulunuyor. Yarışmayı düzenleyen ve aynı zamanda jüride bulunan indir.com Yönetici Ortağı Hasan Yaşar, İzmir Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Bölüm başkanı Prof. Dr. M. Cudi Okur, Konya Teknokent Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade ve Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, Türkiye çapında düzenlenen bu yarışmanın jürisinde bulunuyor. 'indir.com' Yönetici Ortağı Hasan Yaşar, yarışma takvimi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “15 Nisan’da sona erecek başvuruların ardından, gelen uygulamalar için 18 Nisan’da 'Halk Oylaması' başlayacak olup 30 Nisan’da ilk 10’a giren projeler açıklanarak 1 Mayıs itibari ile jüri üyelerimizin değerlendirmelerine sunulacak ve ilk 3’e giren projeler 16-17 Mayıs tarihinde yapılacak olan Android Geliştirici Günleri, ODTÜ’de açıklanarak birbirinden değerli ödüllerin sahibi olacaklar.”

Mobil Uygulama yarışmasında seçilen ödüller ise hem uygulamayı hem girişimcinin gelişmesine ivme katma amacı taşıyor. Ödüller şöyle: “Birinci olan yarışmacı; 1 Haftalık San Fransisco tatili, 4000 lira  nakit para, uygulama tanıtımı için ReklamStore’dan 3000 liralık reklam ile Camekan’dan 2000 liralık Google Adwords reklamı, Reknova’dan uygulamanın sitesi için 1 yıllık ücretsiz SEO hizmeti, Userspots’tan UX testleri için 10 saatlik laboratuvar kullanımı ve indir.com’dan 1 yıl boyunca ücretsiz uygulama tanıtımı, ikinci olan yarışmacı, Antalya’da 1 hafta tatil, ReklamStore’dan 1500 liralık reklam, Camekan’dan 1000 Tl’lik Google Adwords reklamı, Reknova’dan uygulamanın sitesi için ücretsiz 6 aylık SEO hizmeti, Userspots’tan UX testleri için 10 saatlik laboratuvar kullanımı ve indir.com’dan 6 ay ücretsiz uygulama tanıtımı, Üçüncü olan yarışmacı; Kapadokya Tatili, Camekan’dan 500 liralık Google Adwords reklamı, Reknova’dan uygulamanın sitesi için 3 aylık ücretsiz SEO hizmeti, Userspots’tan UX testleri için 10 saatlik laboratuvar kullanımı ve indir.com’dan 3 aylık uygulama tanıtımı.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri