‘Mobil Atık Kumbaram’ aracı yoğun ilgi görüyor

Selçuklu Belediyesi, Atık Kumbaram Projesi bünyesinde hayata geçirilen “Mobil Atık Kumbaram Aracı” ilçenin belirli noktalarında hizmet vermeye devam ediyor.

Toplanan atıklar geri dönüşüm ile değerlendirilirken vatandaşların ev ekonomisine de katkı sağlanıyor.

Selçuklu Belediyesi, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak ve Selçuklu'da yaşayan vatandaşların ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla "Atık Kumbaram" projesini başarı ile sürdürmeye devam ediyor. Mobil olarak tasarlanan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören "Mobil Atık Kumbaram" aracı haftanın farklı günlerinde ilçe genelinde hizmet vermeye devam ediyor.

1 MİLYON LİRA KARTLARA YÜKLENDİ

Atık Kumbaram Projesi ile şu ana kadar 8 bin vatandaş atık kumbaram noktalarında üye kaydı yaptırdı. Proje kapsamında 900 ton geri dönüştürülebilir atık toplanırken 1 milyon Türk Lirası vatandaşların atık kumbaram kartlarına yüklendi. Vatandaşlar, dördü sabit bir adette mobil araçla haftanın 6 günü (resmi tatiller ve Pazar günleri hariç) hizmet veren Atık Kumbaram noktalarına kolaylıkla ulaşabiliyor. Mobil atık aracı sabah 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verirken sabit Atık Kumbaram noktaları 09.00-17.00 saatlerinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Mobil Atık Kumbaram aracı; Pazartesi günü Şeyh Şamil Mahallesi Binkonut Pazar Yeri yanında, Salı günü Yazır Mahallesi Yazır Kapalı Pazar Yeri yanında, Çarşamba günü Hazım Uluşahin İş Merkezi Önü, , Perşembe günü Feritpaşa Mahallesi Nene Hatun Parkı yanı, Cuma günü Büyük Selçuklu Camii önü, Cumartesi günü Gedavet Parkı (Şato Form)’nda yer almakta.

Sabit Atık Kumbaram Noktaları ise;

Çevre duyarlılığının artırılması, atıkların kaynağında ayrı toplanması ve Selçuklu halkının ev ekonomisine katkıda bulunan Atık Kumbaramın sabit noktaları Bosna Hersek Mahallesi Talha Bayrakcı Gençlik Merkezi yanında, Aydınlıkevler Mahallesi Kent Plaza civarı muhtarlık ofisi yanı, Kültürpark ve Şefik Can Caddesi Kibrit Camii yanında yer alıyor.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri