Mobbinge son verin çağrısı!

Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin ve İHH Konya Şube Başkanı H. Hüseyin Uysal, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e çağrıda bulunarak, "Kamu Yönetimi bölümündeki mobbing uygulamasına son verdirin" dedi

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde doktora öğrencilerine yönelik mobbing iddiası kamuoyunda ciddi tepkilere neden oldu. Kurumsal imajın iyice zarar gördüğü bu günlerde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü ile ilgili de iddialar konuşulmaya başlandı. Bölümde, özellikle araştırma görevlilerine mobbing uygulandığı belirtildi. Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı O.G.'nin doktora programını öğrencilere karşı bir şantaj aracı olarak kullandığı iddialar arasında. Mobbing uygulandığı iddia edilen araştırma görevlileri bilgi vermekten kaçınırken, İHH Konya Şube Başkanı  Op.Dr. Hasan Hüseyin Uysal ve Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin'in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar, durumun vehametini ortaya çıkardı. Konunun en yetkili isme Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e iletilmesine rağmen, rektörün sessiz kalması tepkileri artırdı. Ayrıca üniversitenin farklı fakültelerinden şikayetler de gelmeye devam ediyor.

ÜNİVERSİTEDEN KAÇANLAR OLDU!

Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, 2 yıl öncesine kadar bu sorunların İİBF'lerin tamamında olduğunu, Kamu Yönetimi Bölümü hariç sıkıntıların bu süreç içerisinde çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğrencilere mobbing uygulandığını belirten Başkan Metin, O.G isimli bölüm başkanının öğrencilerine "Doktorayı buradan başka bir yerde yapamazsınız" dediğini ifade etti. 2-3 doktora öğrencisinin bu baskılara dayanamayarak kaçtığını dile getiren Metin, şunları kaydetti: "Kaçanların dışında, yeterlilikten başarısız kılınanlar da oldu. Bazı öğrencilerin eğitim hakkı yandı, bazılarının ise yanmaya yakın. Öğrenciler, başka üniversitelerde eğitimin devam ettirmek istiyor ve bu talep onların en doğal hakkı. Fakat, öğrencilere izin verilmiyor. Sıkıntının dekanlığa ulaştırılmasına engel oluyorlar. Konuyu rektör beye de aktardım fakat sessizlikleri sürüyor. Diğer bölümlerde sorun yokken, Kamu Yönetimi Bölümü'nde sıkıntıların artması üzücü bir hadise. Akademik ünvan, öğrencilerin üzerinde bir hegemonya kurmak için kullanılmamalıdır."

DOKTORA PROGRAMI ŞANTAJ ARACI!

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Opr. Dr. Hasan Hüseyin Uysal da kişisel twitter hesabından yaşanan olay ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Uysal, paylaşımlarında Rektör Mustafa Şahin'i de etiketleyerek, şu ifadelere yer verdi: "İİBF'de bir bölümde bölüm başkanı doktora programını öğrencilere karşı silah, şantaj aracı olarak kullanıyor mu? Öğrencileri yeterlilik sınavlarında ikinci kere yetersiz sayıyor, böyleyken gene kendisinden doktora dersi almaya zorluyor mu? Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminde, yeterlilik sınavında ikinci kere bırakılanlar, bunları görerek doğrudan başka ünv.de doktora programına başlayanlar, izin istediklerinde, 'Birine izin verirsek hiç kimeyi burada tutamayız' dendi mi? Böyle söylendi ise bu zımmen, 'Bizim bölümümüz ilmi açıdan yetersizdir' peşin özkabulünün itirafı mı yoksa; 'Bütün öğrenciler bizim ideolojik boyunduruğumuza girmek zorundadırlar' sapkın arzusunun örtük tezahürü mü? Öğrenim hakkı? Bilimsel özgürlük? Bu bölümde ikinci kere doktora yeterliliği verilmeyen insanlara uygun bir hocalık yapıldı mı? Mesela bu insanlara, 'Şu kitapları okuyun' denildi mi? Bu insanlar, uygun rehberliğe rağmen mi başarısız oldular? Yoksa bir garez mi var? Doktora yapmaya hak kazanmış birinin yeterlilik sınavında bir garez olmaksızın, başarısız olması mümkün mü? Hadi birinci sınavda başarısız oldu, ikincide de başarısız olması nasıl olur? İki kişinin birden aynı duruma düşürülmesine ne denir? Bu bölümde neler oluyor? Dekanlık yetkileri, gaspedilmiş midir? Dekanlık buna göz yummuş mudur? Yummuşsa dekanlığın çekindiği nedir?"



YILLARDIR TEK DERS SINAVINA GİRİYORLAR!

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde okuyan bazı öğrenciler ise yıllardır tek ders sınavına giriyor. Üniversite diplomasını alamayan öğrenciler ise lise mezunu olarak işe giriyor. İsmini vermek istemeyen bir bayan öğrenci, "3 yıldır tek ders sınavına gelip gidiyorum. Evlendim, yuva kurdum fakat üniversite diplomam olmadığı için hala normal bir işe giremedim. Girdiğim her tek ders sınavından defalarca aynı puanı aldım. Annemin üniversite diplomamı görmesine ömrü yetmedi. Söz konusu öğretim üyesine defalarca mail attım fakat dönüş bile yapmadı. Artık kendisini Allah'a havale ediyorum. Türkiye'nin öbür ucundan sınava gelip gitmekten yoruldum. Benim gibi çok sayıda öğrenci yıllardır tek ders sınavına giriyor. Bize yapılan bu eziyet sona ersin" diye tepkisini dile getirdi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri