MKE A.Ş. oluyor

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun anonim şirkete dönüştürülerek Hazine'ye bağlanmasını öngören kanun teklifi TBMM'de kabul edildi.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun anonim şirkete dönüştürülerek Hazine'ye bağlanmasını öngören kanun teklifi geçtiğimiz haftalarda Ak Parti tarafından TBMM'ye sunulmuştu. Kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu, AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz başkanlığında toplanan komisyonu tarafından kabul edildi. 

MKE'NİN A.Ş. OLMASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Teklife göre, Türk Ticaret Kanunu ile özel hukuk hükümlerine tabi, başlangıç sermayesi 1 milyar 200 milyon lira olan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE AŞ) kurulacak. MKE AŞ'nin yönetimi, denetimi, görev, yetki ve sorumlulukları düzenlenecek. Şirketin ilgili olduğu bakanlık, Milli Savunma Bakanlığı olacak.

MKE AŞ, Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşü alınarak hazırlanacak esas sözleşmesinin imzalanmasının ardından yapılacak tescil ve ilan ile faaliyete geçecek.

AKAR "HANTAL" DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusu Akar'ın MKE'nin A.Ş yapılma gerekçesini kurumun 'hantal' yapısının ilerlemeyi sağmayacağı dile getirilmişti. 2020 yılı faaliyet raporuna göre 2019'da 2 milyar 585 milyon 364 bin liralık satış yapan MKE, bu rakamı 2020'de 3milyar 101 milyon 768 bin liraya çıkarttı.

KARAMOLLAOĞLU: YANLIŞTAN DÖNÜN

MKE'nin özelleştirilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, "MKE, AŞ hüviyetine büründürülmeye çalışılıyor. Bunun bir özelleştirme adımı olduğu kanaatine hakimiz. Ben iktidarın bu noktadaki tavrını bir kere daha dikkate alınması gerektiğini söylemeyi görev addediyorum" demişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri