Mitsubishi Elektrik, 2015'de 270 Milyon Tl Ciro Hedefliyor

Dünya genelinde 120 binden fazla çalışanı ile 42 ülkede faaliyet gösteren Mitsubishi Electric, öncelikli pazar olarak gördüğü Türkiye’de genç nüfusa yatırım yapmayı hedefliyor. Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa,...

Dünya genelinde 120 binden fazla çalışanı ile 42 ülkede faaliyet gösteren Mitsubishi Electric, öncelikli pazar olarak gördüğü Türkiye’de genç nüfusa yatırım yapmayı hedefliyor. Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, 2015 mali yılında 12 milyar Yen, yaklaşık 270 milyon Türk Lirası ciro hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek için Four Season Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Fujisawa, geçen yıl güçlü bir büyüme yakaladıklarını söyledi. Mitsubishi Electric Türkiye olarak, fabrika otomasyonu ve iklimlendirme sektörlerindeki faaliyetlerinin yanı sıra iletişim uyduları, asansör, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine destek verdiklerini kaydeden Masahiro Fujisawa, Türkiye’de özellikle Marmaray’da ve Türksat 4A uydusunda kullanılan teknolojileri ile tanındıklarını belirtti. 2015 mali yılında 12 milyar Yen, yaklaşık 270 milyon Türk Lirası ciro hedeflediklerini açıklayan Fujisawa, Türkiye’deki faaliyetleri genişledikçe markalarının güç kazanacağını ve istihdamın artacağını vurguladı.

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, 1,5 yıldır faaliyetlerini Mitsubishi Elektrik çatısı altında devam ettirdiklerini dile getirdi. Türkiye pazarına sundukları ürünler ile bilgi veren Saraçoğlu, "Ürünlerimiz; fabrikalara yönelik cihazlar, asenkron motor-hız kontrol cihazları, insan makine diyaloğunu sağlayan ekranlar, sarma motorlar ve hareket kontrol sistemleri, numerik kontrol sistemleri, alçak gerilim dağıtım sistemleri ve günümüzün giderek ilgi çeken konusu endüstriyel robotlardır." dedi.

Türkiye içi firmalarına farklı alanlarda Türk mühendisler istihdam ettiklerinden bahseden Saraçoğlu, "Bu mühendislerimiz dizayn, proje, yazılım, devreye alma, servis ve satış sonrası hizmetleri vermektedir. Müşterilerimizi ise makineler, fabrika üreticileri ve alt yapı projeleri olarak sınıflandırabiliriz. Bu müşterilerimize biz ve çeşitli iş ortaklarımız ile hizmet vermekteyiz. Tabi temel hedeflerimizden biri, iş ortaklarımızın sayısını artırmak. Faaliyet alanlarımız otomotiv sektörü, lastik, gıda, paketleme, yem, metal ve PVC işleme makineleri olmak üzere en yoğun ihracat yapan sektörlerdir." şeklinde konuştu.

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç ise şunları söyledi: "Mitsubishi Elektrik Klima Sistemleri olarak, yüksek enerji verimliliği ve üstün performansın yanında sorunsuz ve uzun ömürle eşleşmiş ürünlerimize mühendislik yaklaşımından vazgeçmeden kaliteli hizmet anlayışımızla bireysel ve kurumsal müşterilerimizin her türlü ihtiyacına yönelik ürün ve çözüm sunmaktayız. Hem satış öncesi hem de satış sonrası hizmetlerimiz ile konusunda uzman bayilerimiz ve çözüm ortaklarımız ile ulaşmaktayız."

Program, basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri