Mit 'Dağa Kaçtı' Dedi, Bayrak İndiren Zanlı Diyarbakır'da Yakalandı

Diyarbakır’daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda nöbetçi kulübesindeki Türk bayrağını indirdiği ileri sürülen zanlı yakalandı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “08.06.2014 günü 2. Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki...

Diyarbakır’daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda nöbetçi kulübesindeki Türk bayrağını indirdiği ileri sürülen zanlı yakalandı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “08.06.2014 günü 2. Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağını indiren zanlı 1988 doğumlu Ömer Mutlu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştır. Sözkonusu şahısla ilgili adli süreç devam etmektedir.” denildi. MİT, Türk bayrağını indiren kişinin ‘Arap’ kod adlı PKK mensubu olduğu, iki kez Lice civarında görüldükten sonra kırsala kaçtığını belirtmişti.

Karakol yapımlarını protesto gerekçesiyle Diyarbakır – Bingöl karayolunun kapatılmasının ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran’ın cenaze töreninde olaylar çıkmıştı. 8 Haziran’da cenaze törenin ardından bir grup gösterici, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlamış, yüzü kapalı bir kişi de direğe tırmanarak Türk bayrağını indirmişti. Olayın faili oldukları gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alınmış; ancak daha sonra bunların olayın faili olmadığı anlaşılmıştı. Daha sonra MİT, Diyarbakır’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Kuzey Nizamiyesi’ndeki Türk bayrağını indiren kişinin ‘Arap’ kod adlı PKK mensubu olduğu, iki kez Lice civarında görüldükten sonra kırsala kaçtığını belirtti. Hükümete yakın gazetelerde yer alan haberlere göre, MİT 21 Haziran tarihinde, Diyarbakır Valiliği’ne, Jandarma Bölge Komutanlığı’na, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve İl Jandarma Komutanlığı’na bilgi yazısı gönderdi. Gönderdiği yazıda ise bayrağı indiren şüphelinin ‘Arap’ kod adlı PKK üyesi olduğunu belirtti. Yazıda, ‘Arap’ın ilk olarak 15 Haziran tarihinde Lice-Arıklı Köyü’nde daha sonra 19 Haziran tarihinde Yolçatı köylerinde görüldüğüne dair bilgilere ulaşıldığı kaydedildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri