Misyonumuz dünyaya adaleti tekrar getirmektir

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Davutoğlu, Taşkentdeki bazı beldelerin ardından Karamanın ilçelerini de ziyaret etti.

Gittiği her yerde büyük bir sevgi seliyle karşılaşan Bakan Davutoğlu, hem Karaman hem de Konya’nın evladı olduğunu vurguladı. Taşkent’in Bolay, Avşar ve Çetmi beldelerinde vatandaşla buluşan Bakan Davutoğlu, ardından Karaman’ın Sarıveliler, Başyayla, Ermenek ilçeleri ve Güneyyurt Beldesi’nde geniş katılımlı mitingler düzenledi. Bakan Davutoğlu’na AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Hüsnü Tuna, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün eşlik etti.

Karaman’ın tüm ilçelerine gideceğinin sözünü veren Bakan Davutoğlu, 5 ilçenin 3’ünü ziyaret etti. Burada birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Davutoğlu, “Nerede olursak olalım, sizin desteğinizi, duanızı yanımızda hissediyoruz. 2023 hedeflerini koyarken büyük bir hedef çizdik: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni 100. yılında yine cihan devleti yapmaktır. Dünyaya adaleti tekrar getirmek, misyonumuz bu. Dokuz sene önce Türkiye küçük borçlar için uluslararası bankaların kapısında bekleyen bir ülkeydi. Şimdi Türkiye hibe, borç alan değil aksine nerede bir ihtiyaç sahibi varsa onlara yardım eden bir ülke. Biz bu ülkeyi daha da kuvvetli yapmak için sizlerden destek istiyoruz. 12 Haziran'da gür ses çıkarsa, bize yardımcı olan yok mu diyen Gazzeli çocuklar, Pakistanlı kardeşlerimiz ve dünyanın her yerindeki mazlumlar bayram edecekler. Hiç kimseye muhtaç değiliz ve bir daha kimseye muhtaç olmayacağız inşallah” dedi.

DAVUTOĞLU: “AHLÂKIMIZI BU TOPRAKLARDAN ALDIK”

Kendisinin Konyalı ve aynı zamanda Karamanlı olduğunu ifade eden Bakan Davutoğlu, Konya’nın aldığı hizmetleri Karaman’ın da alacağını söyledi. Bakan Davutoğlu, "Biz her şeyimizi bu topraklara borçluyuz. Ahlakımızı bu topraklardan aldık. Dik duruşumuz bu dağların dik duruşundandır. Konya ile Karaman, Bozkır, Hadim, Taşkent ile Sarıveliler, Ermenek, Başyayla, Kazımkarabekir ve Ayrancı birbirlerinden ayrılmaz. Karaman'ın bütün ilçelerini gezeceğim inşallah. Karaman en şanslı illerimizden. Görünüşte 2 milletvekili var ama aslında 7 milletvekili var. Biz inşallah buraya eserlerimizi getirmeye çalışacağız. Yine bakın Sarıveliler'i gerçekten bütün dünyaya tanıtacak olan büyük bir proje Konya Alanya yolu. Çocukluğumdan beri bundan bahsederdik. Konya Sarıveliler arası tamamlandı. İnşallah bu yol Kuşyuvası'ndan Alanya'ya inecek. TOKİ konutlarını tamamladık. Yine banka talebiniz vardı o da açıldı. Buraya yakışan bir kütüphaneyi gördüm. İnşallah önümüzdeki dönem daha iyi hizmetleri görecek” diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri