Misyon Bank, Türkiye'yi bölgesel saklama merkezi yapmayı hedefliyor

Misyon Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Türkiye’yi dijital varlıkların saklanması konusunda bölgesel merkez haline getirmek istediklerini söyledi.

Misyon Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Türkiye’yi dijital varlıkların saklanması konusunda bölgesel merkez haline getirmek istediklerini belirterek, “Türk varlıklarını dünya tokenizasyon pazarına hızlıca entegre ederek bu yarışta daha güçlü bir yer almalıyız." dedi.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) ev sahipliğinde 2-4 Ekim'de İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirildi.

"Yeni Enstrümanlar, Yeni Hizmetler" oturumuna panelist olarak katılan Misyon Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, tokenizasyon teknolojisinin detaylarını AA muhabirine değerlendirdi.

Tokenizasyonu bir varlığı parçalara ayırma aracı ve 7/24 alım satım olanağı olarak tanımlayan Halisdemir, “Bu sayede bireyler, yüksek giriş bariyerli varlıklara yatırım yapabiliyor. Örneğin, bireyler tek başına bir ev alamadıklarında bir evin bir parçasını satın alabiliyor ya da çok büyük yol projesinin gelirine ortak olabiliyor.” diye konuştu.

Halisdemir, tokenizasyonun dünyadaki varlıkları bireylere ulaştıran önemli bir araç haline geldiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri