Mistik müzik festivali boş koltuklarla başladı

Büyük Türk - İslam mütefekkir, mutasavvıf ve şairi Hz. Mevlana'nın 804. Doğum Yıldönümü münasebetiyle yapılan 8. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali başladı
30 Eylül'e kadar devam edecek olan ve Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nin açılışı dün dikkatlerden kaçmayan boş koltuklar eşliğinde yapıldı. Mistik müzik festivalinin açılışında ilk sahneyi Gine'den 'Batı Afrika Davulları' sahne aldı. Müzik festivalinin açılışına; Vali Aydın Nezih Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve İl Müftüsü Şükrü Özbuğday katıldı. Konya'nın tanıtımına büyük katkısı olacak olan mistik müzik festivaline belediye başkanlarının ve şehri temsil eden milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.
Müzik festivali açılışında konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Hz. Mevlana'nın Konya için çok önemli bir değer olduğunu ve Konya'nın Hz. Mevlana ile bütünleştiğini söyledi. Konya'nın Hz. Mevlana'ya verdiği değerden dolayı Hz. Mevlana için bir yılda 3 farklı etkinlik düzenlediğini de dile getiren Vali Doğan, "Şehrimiz Mayıs yanda düzenlediği tören ile Hz. Mevlana'nın şehrimize gelişini kutlar. Eylül ayında yaptığı etkinlik ile Mevlana Hazretlerinin doğuşunu kutlama programını düzenler. Son olarak da Aralık ayında Hz. Mevlana'nın vefat törenini etkinliğini gerçekleştirir. Mevlana Hazretleri bize çok önemli değerler sunmuş. Biz de bu değerleri tüm dünyaya duyurmalıyız. Hz. Mevlana'nın hoşgörüsünü tüm dünya insanına yaymalıyız" diye konuştu.
Konya'nın birçok kültür - sanat faaliyetlerinde bulunduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise 7 yıldır aralıksız gerçekleştirilen Konya Mistik Müzik Festivali'nin 8.'sini de yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Konya 8.'sini düzenlediği Mistik Müzik Festivali ile dünya mistik müzik festivallerinde yerimi aldı. Mistik müzik festivallerinde her yıl dünyanın birçok bölgesinden farklı müziklerle Konyalıları buluşturuyoruz. Festivalimize de tüm insanları davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
KOLTUKLAR TANITIM EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI BOŞ KALDI
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda açılışı yapılan 8. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nde boş koltuklar dikkat çekti. Geçen yılki mistik müzik festivalinde yoğunluktan dolayı bir çok insanın ayakta beklediği festivalde bu yıl koltuklar boş kaldı. Seyirciler ise koltukların boş kalması tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.  8. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali katılan seyircilerden Ali Yılmaz, "Burada çok önemli bir festival yapılıyor. Yöneticiler bu festivali yapmak için belki çok uğraşıyorlar ama en önemli durumlardan biri tanıtımı yapamıyorlar. Ben özel araştırmam sonucu tarihi öğrenerek buraya geldim. Ayrıca festivale Valimiz katılıyor ama Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanları ve bir tane Konya milletvekili katılmıyor. Çok basit ve acı bir durum aslında burada yaşanan" dedi.
MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri