Mısırlı, Yunan Ve Rum Bakanlar, Güney Kıbrıs'ta Bir Araya Geliyor

Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Mısır liderlerinin Kahire'de Kahire’de gerçekleştireceği zirve toplantısının hazırlıkları çerçevesinde Rum, Yunan ve Mısır dışişleri bakanları Güney Kıbrıs'ta bir araya geliyor. Rum basını, 8...

Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Mısır liderlerinin Kahire'de Kahire’de gerçekleştireceği zirve toplantısının hazırlıkları çerçevesinde Rum, Yunan ve Mısır dışişleri bakanları Güney Kıbrıs'ta bir araya geliyor.

Rum basını, 8 Kasım’da Kahire’de yapılacak zirvede enerji alanındaki işbirliği konusunun ele alınacağını, Güney Kıbrıs’ın Mısır’a doğalgaz satması ihtimalinin de inceleneceğini yazdı.

Alithia gazetesi, Rum tarafındaki dışişleri bakanları toplantısında güvenlik ve turizm alanlarındaki işbirliğinin daha da genişletilmesi imkanlarının masaya yatırılacağını yazdı. Habere göre, Doğu Akdeniz bölgesindeki istikrar güvenlik şartlarının korunması da ele alınacak, bölgesel ve uluslararası ortaklık ile ilgili konuları irdelenecek.

Aynı gazete Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, 8 Kasım’daki Kahire zirvesi öncesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmek ve aralarındaki koordinasyonu sağlamak üzere Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın 7 Kasım’da Güney Kıbrıs’ta olacağını da bildirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri