Mısır’ın Devrik Cumhurbaşkanı Mursi Yargılanıyor

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bugün başkent Kahire’deki polis akademisinde hakim karşısına çıkarılıyor.

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bugün başkent Kahire’deki polis akademisinde hakim karşısına çıkarılıyor. Askerin desteklediği hükümetin karşıtları, Mursi’nin yargılanmasını, Müslüman Kardeşler’in yok edilmesi ve polis devletinin yeniden canlandırılması planının bir parçası olduğunu ifade ediyor.

Mursi, Mısır’da son 2 yılda devrilerek yargılanan ikinci cumhurbaşkanı. Bununla Mısır’ın yeniden dikta rejiminin eline düştüğü endişeleri dile getiriliyor.

Müslüman Kardeşler ise gösterilere devam edeceklerini ve orduya baskı yapmak için sokakları terk etmeyeceklerini açıkladı. Müslüman Kardeşler ayrıca 3 Temmuz askeri darbesiyle görevden alınan Mursi’nin göreve iadesini talep ediyor.

Mursi yargılanmak için bugün Kahire’de iyi korunan polis akademisine getirilirken, sokaklarda da yüksek güvenlik dikkat çekiyor. Mursi, darbeden sonra tutulduğu bilinmeyen yerden mahkeme salonuna helikopter ile getirildi. Mısır’da 2011’de devrilen eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek de burada yargılanmıştı.

Mursi ile birlikte yargılanan 14 Müslüman Kardeşler üst düzey liderleri, başta şiddet olaylarını körüklemek ve ölümlere sebep olmakla suçlanıyor. Sanıkların suçlu bulunması durumunda müebbet hapis ve ya ölüm cezası alabileceği ifade ediliyor.

Bu arada Müslüman Kardeşler de mahkemenin yapıldığı binanın dışında Mursi’ye destek için toplandı. Tahrir meydanı ise güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri