Mısır’da Ramazan’ın İlk Cuma Namazında Adaviye Meydanı Doldu Taştı

Mısır’ın başkenti Kahire’de Raba El Adaviye meydanı, Ramazan’ın ilk Cuma namazında devrik lider Muhammed Mursi destekçileriyle doldu taştı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de Raba El Adaviye meydanı, Ramazan’ın ilk Cuma namazında devrik lider Muhammed Mursi destekçileriyle doldu taştı. Göstericiler 40 dereceyi aşan sıcaklıklar sebebiyle önceki günlerde meydana akşama doğru gelirken, bugün öğle vakti meydana akın ettiler.

Kahire’de bugünkü Cuma namazında yüz binler Raba El Adaviye’de bir araya geldi. Namaz için bir araya gelen göstericiler, ‘Mursi’ye özgürlük’, ‘Direnişe devam’ sloganları attı.

Yüz binlerce erkek, kadın ve çocuk Cuma namazı vaktine yaklaşıldığında meydanı doldurdu. Hutbeden imam kalabalıktan sabır ve direnişe devam sözü aldı. Müslüman Kardeşler’in üst düzey yetkililerinin de katıldığı namazda askerler tarafından öldürülen 50’nin üzerinde gösterici ve binlere varan yaralılar için dua edildi.

Sürekli ellerinde su püskürten görevliler kalabalığı rahatlatmaya çalışsa da büyük çoğunluğu oruç olan kalabalıktan bazıları sıcağa dayanamayıp baygınlık geçirdi.Gerekli müdahale yapılan kişiler ayıltılmaya çalışıldı. Bazılarını cami yanında bulunan tıp merkezine taşıdılar.

Askeri darbenin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Mursi taraftarları meydanları doldurmaya devam ediyor. Yüz binler sokaklarda devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin tekrar göreve iadesi yapılacağı günleri hayal ederek bunun için dua ediyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler ve ABD’den demokratik toplanma ve gösterilere askerin daha anlayışlı tutum takınması gerektiği çağrısı yapıldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri