“mısır’da Darbeci Rejim, Akıl Dışı Uygulamalara Başladı”

Mısır Eş-Şuruk gazetesi yazarlarından Vail Kandil, ülkedeki darbeci rejimin aklın sınırlarını zorlayacak uygulamalara başladığını ifade etti.

Mısır Eş-Şuruk gazetesi yazarlarından Vail Kandil, ülkedeki darbeci rejimin aklın sınırlarını zorlayacak uygulamalara başladığını ifade etti.

Mısırlı Eş-Şuruk gazetesi yazarı Kandil, bugünkü köşe yazısı ve Facebook hesabında, ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Kandil, darbeci rejimin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un önceki gün Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılmasını istemesinin hemen ardından dün resmi suçlamaları dile getirdiğini ifade etti. Kandil, ordunun dün ivedilikle bir suçlama bularak, soruşturma için Mursi hakkında tedbir amaçlı 15 günlük tutuklama kararı verdiğini hatırlattı.

Mısırlı yazar, askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye yapılan ana suçlamanın, Filistin Direnişi’ne casusluk yapmak olduğunu belirtti. Mısırlı gazeteci, olayla ilgili büyük Arap aydını olarak nitelediği Dr. Azmi Beşşare’nin “Dünyada böyle bir suçlamayı yapabilecek tek bir varlık vardır o da Siyonist varlığı” sözlerini nakletti.

Kandil, Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi’nin halkı sokağa çağırmasını ise tarihte “toplu intihara ilk resmî davet” olarak niteledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri