Mısır’da Darbe Yanlıları Tahrir Meydanında Toplanıyor

Mısır’ın başkenti Kahire’de darbe yanlıları Tahrir meydanında toplanmaya başladı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de darbe yanlıları Tahrir meydanında toplanmaya başladı. Meydana giriş çıkışlar askerlerin kontrolünde yapılıyor.

Mısır ordusunun yönetime el koymasından sonra demokratik seçimle iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ve ordu destekli gruplar Cuma namazı sonrası meydanları doldurmaya başladı.

Ordunun yönetime el koymasını destekleyen grupların gösteri yaptığı Tahriri meydanı girişlerinde Mısır ordusuna ait tanklar hazır bekletiliyor. Göstericiler güvenlik kontrolünden geçtikten sonra meydana alınıyor. Meydan üzerinde Apachi tipi savaş helikopterlerinin tur attıkları bildiriliyor.

Bu arada Mısır devlet haber ajansı MENA, Mursi hakkında Hamas için casusluk yapmak ve Hüsnü Mübarek'i deviren olaylar sırasında hapishaneye baskın düzenlemek suçlarından 15 günlük gözaltı kararı alındığını duyurdu.

Öte yandan Müslüman Kardeşler taraftarları ile darbe karşıtları, bugün "Darbeyi Düşürme Cuması" adı altında ülke genelinde 34 yerde gösteri düzenleyecek. Kahire’deki Raba El Adaviye meydanında yaklaşık bir aydır darbe karşıtı gösteriler düzenleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri