Mısır’da Darbe Karşıtlarının Yürüyüşü Başladı

Mısır’da seçimle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi deviren askeri darbe karşıtları, başkent Kahire’nin farklı yerlerinden yürüyüşe başladı.

Mısır’da seçimle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi deviren askeri darbe karşıtları, başkent Kahire’nin farklı yerlerinden yürüyüşe başladı. Göstericileri, darbeden bu yana oturma eylemi yapılan Raba El Adaviye meydanına doğru yürüyor.

Darbe karşıtları Mursi’nin posterleri ile Mısır bayrakları taşıyor. Göstericiler ayrıca Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi aleyhine sloganlar atıyor.

Bu arada Kahire’nin Şubra mahallesinde Mursi ve darbeyi destekleyen göstericiler arasında çatışma yaşandığı bildirildi. Çatışma öğleden sonra başlarken, uydu televizyonu ONTV’de yer alan görüntülerde kalabalık karşıt görüşlü grupların bir birine taş attığı görülüyor.

Öte yandan darbeyi destekleyenler de Tahrir meydanına toplanmaya başladı. Tahrir meydanına giden yollar askeri zırhlı araçlarla tutulurken, meydana girişler kontrollü yapılıyor. Ayrıca askeri helikopterler de Kahire semalarında uçuşlar gerçekleştiriyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri