Mısır’da Darbe Karşıtlarının Oturma Eylemi Devam Ediyor

Mısır’ın başkenti Kahire’de darbe karşıtı göstericilerin Nasr bölgesindeki Raba El Adaviye meydanında oturma eylemi devam ediyor.

Mısır’ın başkenti Kahire’de darbe karşıtı göstericilerin Nasr bölgesindeki Raba El Adaviye meydanında oturma eylemi devam ediyor.

Orduyu destekleyen gruplar dün yapılan gösterilerden sonra dağılırken, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarının ise başta Raba El Adaviye meydanı olmak üzere şehrin farklı bölgelerinde oturma eylemine devam ediyor. Meydandan yapılan canlı yayında, sabahın erken saatlerine rağmen kalabalık bir grup görülüyor.

Bu arada meydandaki cami ve çevresine kurulan hastaneye gece boyunca getirilen cesetler defin işlemleri için buradan çıkarılıyor. Cenazeler çıkarılırken bekleyen göstericiler ise asker karşıtı sloganlar atıyor.

Öte yandan Mısır ordusunun darbe karşıtı göstericilere müdahale etmesi sonucu ölü sayısının 120’ye yükseldiği bildirildi. El Cezire Arapça televizyonu, devrik lider Muhammed Mursi taraftarlarının oturma eylemi yaptığı Raba El Adaviye meydanına askerlerin müdahale etmesi sonucu çıkan çatışmalarda 120 kişinin öldüğünü duyurdu. Meydandaki cami ve çevresine kurulan hastaneye ise yaklaşık 4 bin 500 yaralı getirildiği kaydedildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri