Mısır’da Cunta Yönetiminden Basın Özgürlüğüne De Darbe

Mısır’da askeri darbeyle iktidara gelen cunta yönetiminin Mursi destekçisi göstericilere yaptığı müdahaleler ardından yeni hedefi basın mensupları oldu.

Mısır’da askeri darbeyle iktidara gelen cunta yönetiminin Mursi destekçisi göstericilere yaptığı müdahaleler ardından yeni hedefi basın mensupları oldu.

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar sonucu TRTTürk muhabiri Metin Turan’ı gözaltına alan güvenlik güçleri, bugün de İhlas Haber Ajansı (İHA) Kahire bürosunu bastı.

İHA'nın dünya televizyonlarına yayın hizmeti sağladığı canlı yayın ekipmanlarına el koyan Mısır polisi, Büro Şefi Tahir Osman Hamde’yi de polis merkezine götürdü. Büro Şefi Hamde'den haber alınamıyor.

Öte yandan AP'nin haberine göre El Fetih Camii’ndeki baskında gözaltına alınan TRTTürk muhabiri Metin Turan'ın gözaltı süresi 15 gün daha uzatıldı.

MEDYA DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İhlas Haber Ajansı’nın Kahire bürosuna bir baskın düzenleyen Mısır polisi, İHA büro şefi Tahir Osman Hamde’yi gözaltına almış ve bürodaki cihazlarına el koymuştur. Polis merkezine götürülen Tahir Osman Hamde'den henüz haber alınamamaktadır.

Uluslararası bir haber ajansına yapılan bu muamele basın özgürlüğüne ağır bir saldırıdır. Mısır'da yaşanan olayları dünyaya duyurmak için görev yapan gazetecilerin gözaltına alınması, cihazlarına el konulması kabul edilemez. Bir kaç gün önce gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan'ın gözaltı süresinin 15 gün süreyle uzatılması ise endişe vericidir. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri