Mısır, Rus Gümrük Birliği’ne Girmek İstiyor

Mısır Dışişleri Bakanı Hasan Samih Şükrü, Rusya’nın öncülüğünde faaliyet gösteren Kazakistan ve Belarus’un da dahil olduğu “Gümrük Birliği’ne” girmek istediklerini açıkladı.Ria Novosti’ye değerlendirmede bulunan Mısır...

Mısır Dışişleri Bakanı Hasan Samih Şükrü, Rusya’nın öncülüğünde faaliyet gösteren Kazakistan ve Belarus’un da dahil olduğu “Gümrük Birliği’ne” girmek istediklerini açıkladı.

Ria Novosti’ye değerlendirmede bulunan Mısır Dışişleri Bakanı, “Gümrük Birliği’ne girme ile ilgili konuyu müzakere ediyoruz. Ekonomik ilişkilerimizin gelişimini sağlayacak tüm formlarda bulunmak isteriz. Ancak, bu bir süreç gerektiriyor.” dedi.

Şükrü, Rusya ve Mısır arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi ve Gümrük Birliği ile en azından serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının ekonomik dönüşüm sürecinde olan Mısır’a çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Ağustos ayında Rusya’ya yaptığı ziyarette Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelmiş be Gümrük Birliği ülkeleri ile serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasını ele almıştı.

IŞİD KOALİSYON İÇİNDE YER ALAN ÜLKELERE YÖNELEBİLİR

IŞİD’le mücadele çerçevesinde koalisyon güçlerinin çalışmalarını değerlendiren Mısırlı Bakan, “Günün sonunda, bu aşırılıkçı gruplar koalisyon içinde yer alan ülkelere yönelebilir… Maalesef belirli ülkeler bu olayı kendi çıkarları için kullanıyor.” suçlamasında bulundu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de başarılı olup olmayacakları konusunda değerlendirmede bulunmak için henüz çok erken olduğunu ifade eden Mısırlı Bakan, sürecin beklenenden uzun olacağı uyarısı yaptı.

Krizin bir gecede çözülmesinin imkansızlığına değinen Şükrü, “Burada askeri, siyasi, kültürel ve diğer alanlarda mücadele var. Verilerin paylaşımı, terörü besleyen kaynakların yok edilmesi gibi bir dizi çalışma gerekiyor.” dedi.

Mısırlı Bakan ülkesinin ilk günden terörle mücadele koalisyonu içinde yer almayı düşünmediği bilgisini de paylaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri