Mısır Genelkurmay Başkanı şok etti!

Mısır'da kritik saatlere girilirken Genelkurmay Başkanı Sisi yaptığı açıklama ile soğuk duş yaşattı. Sisi'nin açıklaması Mısır'ın darbeye doğru yol aldığı şeklinde okundu.

MISIR'da ordunun verdiği 48 saatlik sürenin ardından kritik saatlere girilirken Genelkurmay Başkanı Sisi şoke eden bir yazı yazdı..

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin restine diklenerek karşılık veren General Sisi, "Mısır'ı radikallere ve ahmaklara karşı savunmak için kanımızı kurban ederiz" dedi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri Yüksek Şurası (SCAF)’ın resmi Facebook sayfasında yer alan Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin açıklaması Mısır'ın darbeye doğru hızla yol aldığının göstergesi oldu.

"SONS SAATLER’ başlıklı yazısında Sisi, “Tanrıya yemin ederiz ki Mısır ve onun halkını teröristlere, radikallere ve ahmaklara karşı savunmak için kanımızı dahi kurban ederiz” denildi.

KARŞILIKLI RESTLEŞME

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, saatler önce yaptığı son açıklamasında, ordunun müdahale sinyaline ilişkin "geri adım atmayacağını" yinelemiş, kendisinin "meşruiyetin muhafızı" olduğunu belirtmişti. General'den gelen bu açıklama Mursi'ye karşı rest olarak nitelendi.

48 SAATLİK SÜREDE GERİ SAYIM

Mısır ordusu, Cumhurbaşkanı Mursi'ye 48 saat süre vermişti. Darbe kültüründen gelmeyen Mısır ordusunun bu ültimatomu şok etkisi yaratmıştı. Mursi de ordunun süre ültimatomuna rest çekince Mısır tam bir çıkmaza girdi.

ORDU DARBE Mİ YAPACAK?

General Sisi'den gelen 'SON SAATLER' açıklaması Mısır ordusunun da geri adım atmayacağını ortaya koydu. Peki ne olacak? Mısır ordusu Mursi'ye devirecek mi? Şu anda Kahire'de bu can alıcı sorunun yanıtını verecek kritik saatlere girilmiş durumda.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri