Miraç, bağışlanma müjdesini barındırır

Din Görevlileri Birliği (Din-Bir-Der) Konya Şubesi İplikçi Camii’nde Miraç Kandili ve Şehitler Gecesi Programı düzenledi

İplikçi Camii’nde yatsı namazı öncesi gerçekleşen ve yoğun bir katılıma ev sahipliği yapan program, Fatih Yalçınkaya’nın Kuran tilaveti ile başladı. İlahiyatçı Yasir Ünlü’nün vaazı ile devam eden program Merhaba Gazetesi Köşe Yazarlarından Eğitimci – Yazar Muammer Çelik’in gerçekleştirdiği hatim duası ile sona erdi. Bayan katılımcılara da yer ayrılan Miraç Kandili ve Şehitler Gecesi programının bitiminde katılımcılara ikramlarda da bulunuldu. Düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Din-Bir-Der Konya Şube Başkanı Abidin Yalman, Miraç Kandilinin İslam âlemi için taşıdığı öneme vurgu yaparken düzenlenen programa katılanlara da teşekkür etti.

MİRAÇ, MÜJDELERLE DOLU BİR GECEDİR

Gerçekleştirilen Miraç Kandili ve Şehitler Gecesi programında vaaz veren ve Miraç Kandilinin taşıdığı değere ışık tutan İlahiyatçı Yasir Ünlü, şunları kaydetti: “Mirâç, rahmet ve hikmet dolu bir gecedir. Bu gecede, Peygamberimiz Mescid-i Aksâ'dan yüce makama yükselmiştir. Miraçta, Allah'a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesi ümmete verilmiştir. Bakara Suresi’nin son iki ayetide bu gecede nazil olmuştur. Bu gecede Kurân okunmalı; okuyanlar dinlenmelidir. Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmelidir.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri