Mıp İle Tikav'ın Yenilediği Okul Hizmete Açıldı

Türkiye İnsan Hakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) tarafından 'Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi' kapsamında yenilenen Halil Akgün İlkokulu 9 derslikli hizmet binası açılış töreni...

Türkiye İnsan Hakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) tarafından 'Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi' kapsamında yenilenen Halil Akgün İlkokulu 9 derslikli hizmet binası açılış töreni ile eğitime kazandırıldı.

    Akdeniz ilçesinde bulunan okulun bahçesinde yapılan törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akfen Holding Yönetim Kurumu Başkanı ve TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, MIP Operasyon Grup Müdürü Ahmet Vardar ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

    Derslikleri, mutfak ve tuvaletleri ile çatısı yıkılarak yeniden inşa edilen ve mobilya malzemeleri ile eğitim materyalleri kazandırılan okul, törenle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilirken, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, katkı koyan tüm kurumlara teşekkür etti.

    Vali Güzeloğlu törende yaptığı konuşmada pırıl pırıl altyapısı ile yarınlarımızın teminatı olan okulun açılışında olmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek "Kalıcı olmak, hayırlı eserlerle anılmaya bağlıdır. Vakıf, bu anlayışın en köklü en anlamlı kurumudur. Kendilerinden sonra maddi hayatları bitse de anılmak; ecdadın bize bıraktığı en önemli mirastır. Umuyorum ki bu okul, TİKAV yönetiminin de hem dua almalarına hem gönül kazanmalarına katkı sağlayacak." açıklamasını yaptı.

    İnancımızın ve ahlakın en önemli değerleri arasında eğitimin geldiğini anlatan Güzeloğlu, "Hz Ali’nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' öğretisinden beri eğitim; en önde olmuştur. Bilmenin yolu okullardan geçmektedir. Bu okulumuz da Akdeniz’in, Mersinimizin ve geleceğimizin garantisi olan çocuklarımıza hem bilmeyi hem öğrenmeyi hem de hayatın akışında değer kazanmayı öğretecek. Bizim temel hedefimiz bu." ifadelerini kullandı.

    Akfen Holding Yönetim Kurumu Başkanı ve TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın ise sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ve bu okulun Mersin’de gerçekleştirdikleri üçüncü proje olduğunu dile getirdi. Sadece Mersin’de değil her yerde ellerinden geldiğince proje yapmaya çalıştıklarını anlatan Akın, "Bunun için para lazım ama daha da önemlisi gönüllerin bir olması lazım. Türkiye'yi uluslararası rekabet seviyesine ulaştıracak güce ihtiyacımız var. Bunun yolu da eğitimden geçer. Mersin limanı ile çok önemli bir şehir. Okullarda yabancı eğitime önem verilmesi gerekiyor. Seneye de inşallah 4’üncü projemiz olur. Siz bize yeri gösterin biz yapalım. Katılımınız için herkese teşekkür ediyorum." dedi.

    TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz da “Bu projelere ortak olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek projeye katkı sunanları teşekkür etti.

    TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın, proje ortağı MIP Operasyon Grup Müdürü Ahmet Vardar ile onarım işini üstlenen AGS Dekor AGS Dekor İnşaat Sahibine plaket verdi.

    Plaket töreninin ardından okulun tabelası asılarak açılış kurdelası kesildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri