Miniklerden Gazze’ye anlamlı yardım

İstikbal Anaokulu ve Kreşinde eğitim gören minikler harçlıklarından biriktirdikleri bin TLyi Gazzedeki akranlarına gönderilmesi için Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi Ahmet Gönçe teslim etti.
İstikbal Anaokulu ve Kreşi yetkilisi Özcan Dalgıç ve Sorumlu Müdürü Şerife Çakır, minik öğrenciler Ferda Saçak, Fatma Zehra Öcal, Hacer Müslümoğlu ve Aynur İpek Koçak ile birlikte Cansuyu Derneği Konya Temsilciliği’ne gelerek aralarında topladıkları yardımı teslim etti. Filistin ve Gazze’deki zulmü anlatan şiirleri okurken oldukça duygulanan minikler savaşın bir an evvel bitirilmesini istedi.
İstikbal Anaokulu ve Kreşi yetkilisi Özcan Dalgıç, yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılar ile dünya bir zulme daha tanıklık ettiğini ifade ederek, “Kimi devletler ve milletler, ihtiraslarının sapı ideolojilerinin ve düştüğü manevi buhranların neticesi olarak son yüzyılda her türlü katliamı ve zulmü yapmaktadır. Dün bu kirli ellerin sahibi olan zalimler Bosna’da, Çeçenistan’da, Keşmir’de, Somali’de bugün ise Afganistan, Irak ve Filistin’dedir.
Bugün Gazze’de yapılan, aralarında yaşlı, hasta, çocuk ve kadınlarında bulunduğu binlerce insanın ölümüne, yaralanmasına, ev ve iş yererinin yerle bir olmasına sebep olan bu çirkin zulüm, hangi din ve inançtan olursa olsun, sağduyu ve vicdan sahibi herkese insanlık adına bir mahcubiyet yaşatmıştır” dedi.
Dalgıç, büyüklerin bile görmeye dayanamadığı bu zulmü ve katliamı çocuklarımızın ruhunda derin yaralar açmaması için seyrettirmemeliyiz derken çocuklarımıza gerçekleri de anlatmamızı istedi. Dalgıç, “Çocuklarımıza bir tarafta zalimler diğer tarafta mazlumların olduğunu anlatmalıyız. Mazluma elimizle, dilimizle, canımızla yardım etmemiz gerektiğini anlatmalıyız. İstikbal Anaokulu ve Kreşinde eğitim alan 27 minik öğrencimizde bu duygular içerisinde masum ve mazlumlara destek olmak için ve onların ilaçlarının alınmasına katkı sağlamak için harçlıklarından biriktirdikleri parayı Gazze’de zulüm altında inleyen kardeşlerine göndermek istedi. Bin TL’ye ulaşan harçlıklarını Gazze’ye göndermeleri için Cansuyu Derneği’ne teslim ettik.  Çocuklarımız bu davranışı ile herkese örnek oldu. Çünkü biliyorlar ki, mazlumun, masumun, haklının yanında olmak gerekir” diye konuştu.
İstikbal Anaokulu ve Kreşi Sorumlu Müdürü Şerife Çakır, programın sonunda minik öğrenciler Ferda Saçak, Fatma Zehra Öcal, Hacer Müslümoğlu ve Aynur İpek Koçak ile Filistin’i ve zulmü anlatan güzel bir şiir dinletisi sundu. Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi Ahmet Gönç, miniklerin bu anlamlı davranışı karşısında duygulandığını ifade ederken kendisine teslim edilen yardımı en kısa sürede ilgili birimleri teslim edeceğini söyledi.


ALİ SAİT ÖGE 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri