Minikler şampiyonluk için mindere çıkacak

Güreş İl Temsilciliği faaliyet programı dahilinde bulunan güreş il şampiyonası bugün Konya'da başlıyor. Şampiyona 10-12 yaş ve minikler kategorilerinde gerçekleştirilecek

Güreş İl Temsilciliği faaliyet programı dahilinde bulunan güreş il şampiyonası  bugün Konya'da başlıyor. Şampiyona 10-12 yaş ve minikler kategorilerinde gerçekleştirilecek. Güreş İl Şampiyonası için hazırlıklarını tamamlayan Selçuklu Belediyespor Kulübü şampiyonada 27 sporcu ile mücadele edecek. Konya güreşinin sezon açılışı niteliği taşıyan bu organizasyona Selçuklu Belediyespor Kulübü ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, Selçuklu Güreş Spor Kulübü, Meram Kozağaçspor Kulübü, Beyşehir Belediyespor Kulübü ve bazı okul takımlarının da katılacağı belirtildi.

Şampiyonaya ayrıca Karaman Gençlik Hizmetleri güreş takımının da davet edileceği ifade edildi. Çok sayıda sporcunun katılacağı karşılaşmalar, sezonun ilk güreş etkinlikleri olması nedeniyle çekişmeli müsabakalara sahne olması bekleniyor. Geçen sezon da uzun zamandır Konya açısından elde edilemeyen başarıları yakalayan güreşçiler, son olarak liselerarası Türkiye Şampiyonasın da takım halinde üçüncülük alırken bir çokta ferdi başarıya da imza attılar. Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı, bu tip müsabakaların sporcular gelişmesi ve maç tecrübesi kazanması ile antrenörlerin eksikleri görmesi açısından önem taşıdığını söyledi. Şanlı, "2 yıldır sıkça düzenlenen bu müsabakalar neticesinde son zamanlarda Konya güreşinde başarı grafiğinde ciddi bir artış görülmektedir. Bu anlamda faaliyetlere her zaman destek veren Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz'e ve Güreş İl Temsilciliğine teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonların devamını diliyor ve tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Selçuklu Belediyespor 27 sporcu ile katılacağı il şampiyonasında 13 Ekim Cumartesi günü 10-12 yaş grubunda 13 sporcu, 14 Ekim Pazar günüde minikler kategorisin de 14 sporcu ile mücadele edecek. 10-12 yaş grubunda ki sporcuların ilk kez resmi bir müsabakada yarışacak olması Mavi-beyazlılar için ayrı bir önem taşıyor. Bu yaş grubunda sporsal başarının yanında sporculara müsabaka heyecanını yaşatmak ve sporda devamlılık sürecini kazandırmayı amaçlayan Selçuklu Belediyespor Kulübü, bünyesinde çok sayıda yetenekli sporcunun bulunduğu bu gurupta iyi mücadele edeceklerine inanıyor. Pazar günü minikler ( 13-15 yaş ) gurubun da mücadele edecek olan sporcuların başarılı sporcular olduğunu belirten mavi-beyazlı yöneticiler, bu maçların eksikleri görmek açısından bir fırsat olduğunu ve organizasyonun başarılı geçmesini dilediklerini belirttiler. Güreş İl Şampiyonasının tartılarını 13 Ekim Cumartesi ve 14 Ekim Pazar günü saat 10:00 da yapılacağı açıklandı. Karşılaşmalar aynı tarihlerde saat 12:00 da Meram Ticaret Meslek Lisesi salonun da gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri