Minik raketler yarışıyor

Acıbadem 8, 9 ve 10 Yaş Yaz Kupası-2 tenis müsabakaları Konyada başladı

Acıbadem 8, 9 ve 10 Yaş Yaz Kupası-2 tenis müsabakaları Konya’da başladı. 5 gün sürecek müsabakalarda Konya’nın yanı sıra Ankara, Trabzon, Mersin ve Zonguldak illerinden sporcular mücadele ediyor

 

Türkiye Tenis Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan Acıbadem 8, 9 ve 10 Yaş Yaz Kupası-2 tenis müsabakaları Konya’da başladı. 5 gün sürecek müsabakalarda Konya’nın yanı sıra Ankara, Trabzon, Mersin ve Zonguldak illerinden sporcular mücadele ediyor. Yaz Kupası müsabakaları Konya ile birlikte İstanbul, İzmir ve Antalya illerinde gerçekleşiyor. Müsabakalara 6-8 yaş gurubunda bulunan çocukları tenise çekebilmek amacı ile tüm lisansız tenis sever minikler katılabiliyor.

Konya'da başlayan turnuvada 9-10 yaş grubundaki toplam 20 sporcu madalya mücadelesi veriyor. Ahmet Sert’in başhakem olarak görev yaptığı turnuvada Sert’e Konya’dan da 3 hakem yardımcı oluyor. Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü Başkanı Tevfik Buğdaycı, yapılan turnuvalarla tenise olan ilginin arttığını belirterek, “Uluslararası Tenis Cup’un ardından federasyonumuz 8, 9 ve 10 Yaş Yaz Kupasını Konya’ya verdi. Bu da gösteriyor ki Konya’nın teniste ne kadar ileriye gittiğinin belirtisidir.

Bundan sonra da Konya’da bir çok turnuva yapılacak. Konya tenisinin artık her yerde duyulması gerekiyor. Tarımı, sanayisi, Mevlana merkezli turizmiyle hızla büyüyen Konya'nın, uluslararası çapta sportif aktivitelerle de anılmasının zamanının geldiğine inanıyoruz. Konya'da ilk kez düzenlenen 10 bin dolar ödüllü uluslararası tenis turnuvasının, kentin tanıtımı için büyük katkı oldu. Yapılan bu şampiyonayla Konya’da tenise olan ilgi çok fazla arttı. Artık aileler çocuklarını tenise yönlendiriyor” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri