Minik pehlivanlar madalya ile döndü

Selçuklu Belediyesi Güreş takımı Muğla da yapılan gurup eleme maçlarında başarılı sonuçlar alarak Nisan ayında Antalya da yapılacak Türkiye şampiyonasına 11 sporcu ile gitme hakkı kazandı.

Selçuklu Belediyesi Güreş takımı Muğla da yapılan gurup eleme maçlarında başarılı sonuçlar alarak Nisan ayında Antalya da yapılacak Türkiye şampiyonasına 11 sporcu ile gitme hakkı kazandı. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Basketbol takımı deplasmanda mücadele ettiği Malatya Büyükşehir Belediyesini 84-50 yenerek moral kazandı

Güreş federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Minik Erkekler 12-13 yaş ve 14-15 yaş Serbest Sitil Türkiye Şampiyonası Gurup eleme müsabakaları 29 Mart – 02 Nisan 2017 tarihleri arasında 4 ayrı bölgede tamamlandı. Konya'yı temsilen katılan Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı Muğla gurubunda mücadele etti. Konya açısından güzel sonuçların alındığı müsabakalarda her iki guruba da iştirak eden Selçuklu Belediyesi minik güreşçiler 3 şampiyonluk, 1 ikincilik, 4 de üçüncülük elde ettiler. Çok sayıda kulübün ve güreş eğitim merkezi sporcularının mücadele ettiği müsabakalarda her iki grupta da 400 ün üzerinde sporcu yer aldı.

Muğla gurup maçlarında dereceye giren minik pehlivanlar şu şekilde: 14-15 yaş gurubunda 53 kg da Serdar Dursun üçüncü, Serkan Dursun üçüncü, 73 kg da Mehmet Yardımcı beşinci. 12-13 yaş gurubunda 29 kg da Ekrem Taşkınoğlu birinci, 75 kg da Salih Adam birinci, 90 kg da Berkin Horozoğlu birinci, 66 kg da Abidin Üstün ikinci, 53 kg da Mustafa Oğul üçüncü, 75 kg da Enes Tat üçüncü, 35 kg da Bilal Baydağ beşinci.

Selçuklu Belediyesi toplamda 24 sporcu ile mücadele ettiği Muğla grup müsabakaları, 17 Nisan 2017 tarihinde Antalya da gerçekleştirilecek serbest stil Türkiye şampiyonasının elemeleri niteliğini taşıyor. Sıkletlerinde ilk sekiz sırada yer alan sporcular Türkiye şampiyonasında mücadele etme hakkı elde edecek. Selçuklu Belediyespor kulübü toplamda 17 Nisan tarihinde Antalya da 11 sporcu şehrimizi temsil edecek.

POTADA MALATYA MORALİ

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Basketbol takımı deplasmanda mücadele ettiği Malatya Büyükşehir Belediyesini 84-50 yenerek moral kazandı. Türkiye Bölgesel Basketbol Ligi eleme gurubu maçlarının 7. haftasında deplasmanda Malatya Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelen Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı rakibini 84-50 mağlup etti.

Önceki hafta Beylikdüzü takımına mağlup olan Selçuklu Belediyesi Malatya karşısında aldığı bu galibiyetle moral kazanarak guruptaki zirve iddiasını devam ettirdi. Mücadelenin birinci periyodunda 23-8 önde olan Selçuklu Belediyesi ikinci periyotta da 40-24 üstünlükle soyunma odasına önde giden taraf oldu. Maçın üçüncü periyodunda 66-42 ile üstünlüğünü koruyarak farkın kapanmasına izin vermeyen Selçuklu Belediyesi son periyotta farkı daha da açarak maçı 84-50 kazanmayı başardı. Malatya Büyükşehir Belediyesi karşısında Eren 8, Mehmet Argun 3, İsmail 8, İlker 3, M. Yıldırım 2, Ali Ökmen 2, M. Ali Baran 2, Cem 4, Onur 18, Kağan 23, Celalettin 2 ve Mehmet Demir 2 sayı ile oynadı. Süper Amatör Gurupta mücadele eden Selçuklu Belediyesi Futbol takımı bu hafta sonu Saiteyi Kadınhanı Belediyespor takımı ile karşı karşıya geldi. Selçuklu Belediyesi rakibi karşısında iyi mücadele etse de karşılaşmadan eli boş dönen taraf oldu. Mücadelesini skora yansıtmakta zorlanan Selçuklu Belediyesi maçı 2-1 kaybederek haftayı puansız kapattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri