Minik öğrenciler kandili yaşattılar

Hz. Muhammed (S.A.S.)'in dünyaya teşrif edişinin 1446. yıl dönümü münasebetiyle Selçuklu 8. Eğitim Bölgesi Okulları'nın hazırladığı anma programında öğrenciler, katılımcılara kandil ruhunu yaşattılar.

Özel Envar Koleji Konferans Salonu'nda 8. Eğitim Bölgesi Okulları Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Turgutlu ve Koordinatör Okul Müdürü Uğur Özdemir'in organizesinde düzenlenen anma programına; Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, 8. Eğitim Bölgesi Okullarının İdarecileri ve Öğretmenler ile veliler katıldı. Program, Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Mehmet Sarıorman'ın Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

ANMAK YETMEZ EFENDİMİZİ ANLAMALIYIZ DA
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Böylesine önemli gün ve gecelerin öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerle süslenmesi, bizleri mutlu ediyor” dedi. Faaliyetlerin ayrıca öğrencilerin eğitimine katkı sağladığını dile getiren Kayacılar, “Bizler peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'ı çok seviyoruz. Çünkü Allah, onu çok seviyor ve habibim diye sesleniyor. Onu, iki cihan güneşi biliyor ve her yıl doğumunu kutluyoruz. Mersiyeler, kasideler, naatlar yazarak; efendimizi övüyoruz. 'Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım' diyerek Allah da efendimizi övüyor. Onun için yazılan eserlere vesiletü'n necat yani kurtuluş vesilesi diyoruz. Kurtuluşu ona uymakta ve onu örnek almakta görüyoruz. Hz. Muhammed (S.A.S)'ı anmak önemli ama yeterli değil. Anmak kadar efendimizi anlamaya da ihtiyacımız var. Farklı coğrafyalarda Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Ölen de öldüren de Allah diyor. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Efendimizi iyi anlasak bunun bilincinde olurduk. Birbirimize kıyamaz, kardeşlerimizi kıramazdık. Yine efendimizi iyice anlamış olsaydık, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadisine uyardık. Allah'ın efendisini her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu anasınıfı öğrencileri okudukları ilahilerle izleyenleri büyülerken, Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Arapça okuduğu şiir büyük beğeni topladı. Şerife Akkanat İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu şiir ve ney dinletisinin ardından, Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi de söylediği ilahilerle izleyenlerin takdirini topladı. Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencilerinin Hadis Demeti ve Selçuklu İMKB Ortaokulu'nun naat dinletisi davetlileri duygulandırırken, Güvenç İlkokulu'nun Peygamberler Şiiri ve Selçuklu İMKB Ortaokulu ile Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin koro halinde söylediği ilahiler de geceye ayrı bir renk kattı. Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Veda Hutbesini okumasıyla gece sona ererken, programın sonunda Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayacılar ve beraberindeki heyet ile Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Müdürü Aynur Türkoğlu Mest, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Resim Öğretmenleri; Banu Ünal ve Safiye Ulutaş tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri