Minik Mehmetçikler kışla yolunda

Eğitim Merkezinin önünden kutsal görevlerini yerine getirmek için uğurlanan Down Sendromlu ve Otizm Tanılı öğrenciler, temsili de olsa askerlik görevini yerine getirmenin heyecanını yaşadı.
Gökçem İletişim, Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Down Sendromlu ve Otizm Tanılı minik 1 günlük temsili vatani görevlerini yapmak için aileleri ve arkadaşlarının alkışları ve davul zurna eşliğinde Konya İl Jandarma Komutanlığı Kışlası’na uğurlandı. Eğitim Merkezi’nin önünden kutsal görevlerini yerine getirmek için uğurlanan Down Sendromlu ve Otizm Tanılı öğrenciler, temsili de olsa askerlik görevini yerine getirmenin heyecanını yaşadı.
Gökçem İletişim, Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi Kurucuları Dev Çelik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu, eşi Yasemin Devecioğlu ve diğer öğrencilerin aileleri evlatlarını askere gönderirken hem gururlandın hem duygulandı. Devecioğlu çifti amaçlarının Down Sendromlu olan kendi oğulları Gökhan Devecioğlu ile birlikte tüm öğrencilerin askerlik duygusunu yaşamaları için İl Jandarma Komutanlığı’nın destekleri ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Programın minikler için büyük bir önem taşıdığını ifade eden Uğur Devecioğlu, “Bizim yavrularımız durumları gereği askere gidemezler. Ancak biz kendilerinin bu güzel duygudan mahrum kalmalarını istemedik. Bunun için yaptığımız girişimler sonucu evlatlarımızın bir günlük temsili askerlik görevi yapmaları sağlandı. Bizleri bu konuda destek olan herkese evlatlarımız adına teşekkür ediyorum. Bu program sayesinde eğitim gören tüm yavrularımız askerlik heyecanını, aileleri ise oğullarını kutsal göreve göndermenin gururunu yaşadı” diye konuştu.
Meram Yaka Mahallesi’nde bulunan eğitim merkezinin önünde dün düzenlenen törende askere gidecek olan minikler ilk olarak eğitim merkezinin içerisinden omuzlara alınarak, ‘En büyük asker bizim asker’ sloganı ile dışarıya çıkarıldı. Burada omuzlarına Türk Bayrağı bağlanan minikler Mehmetçiklere geleneksel olarak verilen emzikler ile davul zurna eşliğinde halay çekti. Okul idarecileri ve ailelerinin alkışları ve duaları arasında kendileri için özel olarak gelen İl Jandarma Komutanlığı’na ait otobüse binen minik Mehmetçikler uygun adım marş komutu ile vatani görevini yapacakları kışlaya doğru yola çıktılar.
Oğullarının temsili de olsa askere gitmelerini duygu dolu gözlerle izleyen aileleri, “Her Türk gencinin hayalinde asker olma duygusu vardır. Bizim yavrularımız belki normal bir askerlik yapamayacaklar. Ama kendilerin tanınan bu imkan ile temsili de olsa bir günlük askerlik yaparak akşam üzeri terhislerini alarak evlerine dönecek. Gönül isterdi ki bizlerde evlatlarımızı gerçekten askere gönderelim. Ancak bu bize rabbimizin bir imtihanı olduğu için şükür ve sabır etmekten başka bir şey yapamayız. Onlar biçim ciğerimizin bir parçası. Bizlere bu duyguyu yaşatan başta İl Jandarma Komutanlığı olmak üzere Devecioğlu çifti ve tüm okul idaresine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri