Minibüs şoförlerinde kart uygulaması

Konya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası aldığı bir karar ile minibüs şoförlerinin tamamının kullanacağı kart uygulamasını hayata geçirdi.

Oda Başkanı Muharrem Karabacak, yeni uygulama hakkında yaptığı açıklamada, Odamız tarafından verilen ve kart sahibinin tüm bilgilerinin yer aldığı kart sayesinde yolcuların şoförü yakından tanıyacağını söyledi. Karabacak, “Minibüs ve umum servis araçlarını kullanan tüm şoför arkadaşlar yaka kartlarını takmak zorunda olacaklar. Kartlar sayesinde arkadaşlarımız kurumsal bir kimlik kazanmış olacak. Bu sayede yolcularımız seyahat ettikleri aracın kim tarafından kullanıldığını, kurum kaydının olup olmadığını görmüş olacak” dedi.

Karabacak, kimlik kartlarını tüm sürücülerin çalıştıkları sürece yakalarında takmak zorunda olduklarını da ifade ederek , “Gerek mal sahibi arkadaşlarımız gerek şoför arkadaşlarımız kartlarını mutlaka takmaları gerekir. Kart uygulamasının yanı sıra yaptığımız bir başka yenilik odamıza üye tüm arkadaşlarımızın genel bilgilerini bir dosyada topladık. Kişinin adli sicil kayıtlarından kan gruplarına kadar, kişisel bilgilerinden ulaşım adreslerine kadar tüm bilgileri dosyada bulunacak. Her hangi bir durumda kan ihtiyacı olduğu zaman bilgiler sayesinde iletişim kurmak daha kolay olacak” diye konuştu.
Oda olarak sürücülere yönelik eğitim seminerlerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edeceğini söyleyen Karabacak, “Tek hedefimiz minibüs şoförleri ile yolcu arasında hiçbir şekilde sorun yaşanmaması. Bunun için bizler tüm arkadaşlarımızı gerekli eğitim seminerlerine tabii tutuyoruz. Durak veya belirli gruplar halinde odamız konferans salonunda verilecek olan seminerlere alanlarında uzman isimler katılıyor. Tüm çabalarımıza rağmen sürücüler hakkında bir şikayeti olan vatandaşlarımız günün her saatinde 444 03 09 numaralı telefona ulaşabilir” dedi.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri