Mini Mini Birler Okullu Oldu

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk zili bu sabah okula yeni başlayan 1. sınıflar ve ortaokula başlayacak olan 5. sınıflar için çaldı. Bursa’da yaklaşık 45 bin civarında ilkokul, yine yaklaşık...

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk zili bu sabah okula yeni başlayan 1. sınıflar ve ortaokula başlayacak olan 5. sınıflar için çaldı. Bursa’da yaklaşık 45 bin civarında ilkokul, yine yaklaşık 43 bin civarında da ortaokul olmak üzere toplamda 85 bine yakın öğrenci okullu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya konulan uyum eğitimi programı kapsamında ilkokul 1. sınıfa kayıt olan öğrenciler ile 5. sınıf öğrencileri bu sabah ders başı yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrenciler ile 5. sınıf öğrencileri için ders zili bir hafta erken çaldı. MEB tarafından uygulamaya konulan uyum programı kapsamında Bursa’da yaklaşık 45 bin öğrenci ders başı yaptı.

Minik öğrenciler ve aileleri okulun ilk günü heyecanlı anlar yaşadı. Annelerinin babalarıyla okulun yolunu tutan miniklerden bazılarına anneleri sınıfa girerken dahi çocuklarına bir şeyler yedirmeye çalıştı. Anneleri ile birlikte okulun ilk gününde sıralara oturan minikler, öğretmenleri eşliğinde çeşitli şarkılar söyleyip, oyunlar oynayarak okula alıştırılmaya çalışıldı. Ayrıca okula yeni gelen miniklere çikolata dağıtılarak okul sevdirildi.

MESLEĞE İLK BAŞLADIĞIM HEYECANI YENİDEN YAŞADIM

Bursa Osmangazi Demirtaşpaşa İlkokulunda da ilk gün heyecanı yaşandı. Anne babaları ile birlikte okula gelen öğrenciler öğretmenleri tarafından karşıladı.

Okul öğretmenlerinden Arzu Yılmaz, okulun ilk gününün heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bugün okulun ilk günü, mini mini birler okula başladılar. Bizde her zaman birinci sınıf demek meslek hayatımıza yeni başlamış gibi çok heyecanlı oluyoruz. Çünkü yeni öğrencilerimiz ve yeni velilerimizle tanışıyoruz. İlk gün birbirimizi tanıdık, şarkılar söyledik, sınıflarımızın yerini öğrendik, okul bölümlerimizin yerini öğrendik ve eğlenceli bir şekilde okula başladık.” dedi.

Öğrenciler ise okulu sevdiklerini belirterek ilk günde şarkılar söyleyip, çeşitli oyunlar oynayarak okula başladıklarını belirtti.

Veliler de okulun ilk gününde öğrencilerle birlikte okula gelerek alışmalarına yardımcı olduklarını belirterek, yeni eğitim öğretim sezonunun hayırlı olması dileğinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri