Minderin sultanları şampiyonluk için çalışıyor

Konya'da faaliyet gösteren Türk Telekom Spor Kulübü Bayan Güreş Takımı sporcuları, ata sporumuz güreşi kızların da başarıyla yapabileceğini gösteriyor.

Yaşları 8 ile 26 arasında değişen 8 sporcu, antrenörlerinin gözetiminde aralıksız çalışarak, Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Kulübün Başkanı Mehmet Murat Uslular, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, miniklerden gençlere kadar her kesime spor yaptırmak olduğunu söyledi.

Daha çok altyapıya önem verdiklerini belirten Uslular, bu amaçla 3 yıl önce bayan güreş takımını kurduklarını ifade etti.

Bayan güreş takımının Türkiye'de çok yaygın olmadığını vurgulayan Uslular, "Kızlarımızın da ata sporumuzu yapmasını istediğimiz için bu takımı kurduk. Sporcularımızın, 3 yılda birincilik, ikincilik ve üçüncülükleri var. Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece alarak, olimpiyatlara katılmayı amaçlıyoruz. Amacımız; gençleri spora alıştırmak ve onları kötü alışkanlıklardan alıkoymak. Güreşe meraklı kız çocuklarını bize göndermesi için ailelerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Takımın Antrenörü Turgay Karabulut ise 4 aydır Türk Telekom Spor Kulübü'nde çalıştığını, takımda gelecek vadeden sporcular olduğunu dile getirdi.

- "Kızlarımıza güveniyorum"

İyi bir hazırlık dönemi ve çalışmayla, başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını vurgulayan Karabulut, şunları kaydetti:

"Başarı, ekiple olur. Biz iyi bir ekibiz. Sporcularımızla çok başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Konya'da 'bayanlardan pehlivan olmaz' diye ailelerden tepki geliyor. İnanıyorum ki aileler kızlarına izin verecek. Biz de okullara gidip, veli ve öğrencilerle görüşerek, güreş yapmak isteyen sporcularımızı çalıştıracağız. Biz, uzun vadede verim almak istiyoruz. İşin sırrı çalışmak. Kızlarımıza güveniyorum. Çalışmalarımız sonucunda sporcularımızla mutlaka Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarıya ulaşacağımıza inanıyorum."

Sporculardan Ayda Nur Murat (19) da yıldızlar ile gençlerde ikincilik ve üçüncülük dereceleri olduğunu, bu yıl Türkiye şampiyonasında birinciliği hedeflediğini söyledi. Hem sporu çok sevdiği, hem de güreşin sadece erkek sporu olmadığını, kızların da yapabileceğini göstermek istediği için bu spor dalına yöneldiğini anlatan Murat, sözlerine şöyle devam etti:

"Kızların güreşi yapacağına pek inanan olmuyor. Ailemin sayesinde güreşe başladım. Beni her zaman desteklediler. Küçüklükten beri güreşi yapamam diye içimde bir korku vardı. Fakat dereceler aldıkça daha çok motive oldum ve daha çok sevmeye başladım. Zaten belirli bir zaman sonra mindere aşık oluyorsun ve bırakamıyorsun. Güreşe başlamadan önce yakınlarımdan, 'ne yapacaksın güreşi, bayandan güreşçi mi olur? diye tepkiler aldım. Ama ben hiçbirine aldırış etmeden güreşe devam ettim. Devam ettiğim için de çok mutluyum."

- "Önemli olan spor yapmak"

Takımdaki diğer sporcularla iyi bir ekip olduklarına dikkati çeken Murat, "Ailelere, güreşin sadece erkek sporu olmadığını, bayanların da özellikle kendilerini korumaları için yapabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Bayanlar, vücut hatları bozulacak korkusuyla güreş yapmak istemiyor. Vücutta kas oluşmasının bence hiç önemi yok. Önemli olan spor yapmak" ifadelerini kullandı.

Takım sporcusu Aslı Demir (14) ise güreşe babasının teşvikiyle başladığını belirterek, "Güreş, bayanların yapamayacağı çok zor bir spor dalı olarak görülüyor. Ama denemek için bile başlandığında, mindere alışıyorsun. Mindere alıştıkça da her şey kendiliğinden geliyor. Hedefim; önümüzdeki şampiyonada birinci olmak." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri