Minderde Avrupa heyecanı

Türkiye Güreş Federasyonunun 2016 yılı ulusal faaliyet programının bitmesi ile birlikte güreşçilerde ulusararası turnuva ve şampiyonaların heyecanı başladı.

Türkiye Güreş Federasyonunun 2016 yılı ulusal faaliyet programının bitmesi ile birlikte güreşçilerde ulusararası turnuva ve şampiyonaların heyecanı başladı. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri bu heyecanı hem yıldızlar kategorisinde hem de gençler kategorisinde yaşıyor. 2016 yılında büyükler Süper liginde ve Türkiye şampiyonalında başarılı sonuçlar alarak müsabaka sezonunu tamamlayan Selçuklu Belediyeli güreşçiler yıldızlarda Ahmet Altan ile Avrupa şampiyonasından madalya beklerken gençlerde ise Alper Erduran ve Cihat Liman ile Dünya şampiyonası milli takım hazırlık kampında çalışıyorlar.

20-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında İsveç'in Stockholm kentinde yapılacak yıldızlar Avrupa Şampiyonasında ülkemizi 58 kg da temsil etme hakkı kazanan Ahmet Altan zorlu bir hazırlı döneminden sonra milli mayoyu giyme hakkı kazandı. Gençlerde ise en son Ankara da düzenlenen uluslararası şampiyon güreşçiler turnuvasında oldukça iyi mücadele eden ve madalya ile dönen başarılı sporculardan Cihat Liman üçüncü olurken Alper Erduran beşinci olmayı başardı ve milli takım kapına davet edildi. Genç sporcular halen İstanbul da devam eden dünya şampiyonası hazırlık kampında çalışmalarına devam ediyor.

 

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünden yapılan açıklamada, "Sön denemde minderde aldığımız ulusal ve uluslararası başarılar bizlere gurur veriyor. Ülkemizin ata sporu güreşe hizmet etmek, bu alanda sporcu yetiştirmek, vatanına milletine faydalı nesiller kazandırmak biz idareciler için en önemli kavramlar. Çok küçük yaşta çocuklarımızı tesislerimize çekerek önce sporu sevdirip sonra da spor ahlakını kazandırmak için her türlü imkanı sağlıyoruz. Güreş ve diğer branşlarda bunu en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz. Teknik ekiplerimizde bu konuları ince eleyip sık dokuyan bir anlayış içerisinde. Haftaya İsveç de yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında 58 kg da mindere çıkacak olan tamamen alt yapımızdan yetişen Ahmet Altan'a başta olmak üzere tüm sporcularımıza bu zorlu yolda başarılar diliyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri