Mimarlık Festivali söyleşilerle dikkat çekti

Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin düzenlediği Konya Mimarlık Festivali 2022’ye farklı konularda düzenlediği söyleşi programlarıyla ilgi topladı. 

Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin düzenlediği Konya Mimarlık Festivali 2022’ye farklı konularda düzenlediği söyleşi programlarıyla ilgi topladı. 

İlk programda Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin konuğu olan Mimarlar Odası Konya Şubesi, editörlüğünü Şube Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz ve yönetim Kurulu üyesi Yüksek Mimar M. Feyza Yarar’ın yaptığı “Konya’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları” kitabını tanıttı. Türkiye’nin modern mimarlık anlayışından hareketle Konya’da yer alan ve kitapta detaylı anlatılan yapılardan örneklerin sunulduğu program Konya’nın geçmişine merak duyan izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Festival kapsamında Edebiyat ve Mimarlık günlerinin ilk programı olarak düzenlenen Prof. Dr. Ahmet Alkan’ın konuk olduğu söyleşi büyük ilgi gördü. Alkan, öğrencilik yıllarından ilgi duyduğu edebiyat ile profesyonel mimarlık ve akademisyenlik hayatının kesiştiği noktalardan bahsederek kaleme aldığı eserlerden bahsetti. “Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatında Mimarlık” adlı kitapların editörleri olan Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ile mimar ve yazar Hikmet Temel Akarsu “Büyük Edebiyat Yapıtlarında Mimarlık” konulu söyleşileri ile hem edebiyat severlerin hem de mimarların ufkunu açacak bir söyleşi gerçekleştirdi.  

Mimarlar Odası Konya Şubesi Konya Mimarlık Festivali 22’ye Kapsül Teknoloji Platformu ile ortaklaşa etkinlikler düzenleyerek devam etti. Dr. İsmail Ergen’in “Oyun Tasarımı, Yapay Zeka, Deneyim Tasarım, UX veUI” konulu söyleşisi ile 24 Ekim Pazar günü Prof. Dr. Leman Figen Gül’ün “Oyun Sektöründe Mimarlığın İmkanları” konulu söyleşisi mimarların olduğu kadar özellikle bilişim sektörü mensuplarının da oldukça ilgisini çekti. Mimarlık mesleğinin değişen dünyada dijital ortamlarda ne şekilde yer aldığının tartışılması açısından oldukça verimli geçen söyleşiler Kapsül Teknoloji Platformu’nda gerçekleştirildi. Mimarlığın diğer disiplinlerle dirsek temasının farkında olduklarını ifade eden Başkan Korumaz disiplinler arası etkileşimi çoğaltmak için bu tür söyleşi ve etkinliklere Mimarlar Odası Konya Şubesi bünyesinde devam edeceklerini belirterek tüm üye ve öğrencilerini etkinliklerde bir kez daha buluşmaya davet etti.  

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri