Mimarlar şehri bütün olarak ele alır

13 Ekim Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Konya Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Kaş, bu senenin temasını “Sağlıklı Kentler, Mutlu Kentler” olarak belirlendiğini söyledi.

13 Ekim Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Konya Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Kaş, bu senenin temasını “Sağlıklı Kentler, Mutlu Kentler” olarak belirlendiğini söyledi. Mimarların enerjisinin uygulama ve malzeme alanlarındaki etik tutumları ile kentsel mekan kadar kentleri de bir bütün olarak etkilediğini ifade eden Kaş, “Mimarlar; kültürel, sosyal ve coğrafi farklılıkların sürdürülebilirliği konusunda toplumsal sorumluluk taşımaktadırlar. Barınaktan kentsel boyuta kadar, bütün yerleşmelerin fiziksel ortamını oluşturan yapı üretimi ve mekan tasarımı etkinliği olan mimarlık, yalnızca bina üretim süreci ile sınırlı değil, aynı zamanda taşıdığı sosyal sorumluluk nedeniyle herkes için yararlı ve önemlidir” dedi.

TOPLUMSAL DUYARLILIĞA İHTİYAÇ VAR

Sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının anayasa ile korunduğunu ifade eden Kaş, “Fakat çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek görevi verilmiştir. Dolayısıyla yapılı çevrenin sağlıklı ve kamu yararını gözeten politikalar çerçevesinde üretilmesi mimarların, merkezi yerel yönetimlerin, ilgili tüm kurumların ve meslek örgütlerinin ortak sorumluluğudur. Ülkemizde bu sorumluluğu yerine getirmeyen, yaşanabilir çere hakkını engelleyen, tarihi ve doğal dokuyu tahrip eden ve kültürel değerleri yozlaştıran merkezi yerel yönetim politikalarına karşı toplumsal duyarlılığa ihtiyaç bulunmaktadır” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri