Milyonların gözü Konya'daydı

7-17 Aralık tarihleri arasında sosyal medya üzerinden 3 milyon 325 bin 291 kişiye doğrudan erişim sağlandığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, 200 bin kişinin de Konya'da törenleri takip ettiğini belirti

7-17 Aralık tarihleri arasında sosyal medya üzerinden 3 milyon 325 bin 291 kişiye doğrudan erişim sağlandığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, 200 bin kişinin de Konya'da törenleri takip ettiğini belirterek, “Geçen yıla oranla törenlere ilgi bu yıl daha fazlaydı” dedi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bayır Diamond Otel'de Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Değerlendirme toplantısına İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'ın yanı sıra; KOTEV Başkanı ve KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücühit Sami Küçüktığlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi İl Müdürü Abdurrahman Cüneyd Fidancı ve akademisyenler de katıldı. Müdür Yarar, “İnternet üzerinden yapmış olduğumuz bilet satışlarına göre Mevlana Kültür Merkezi ile Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki Ahmet Özhan Konseri ile Mevlevi Mukabelesini 47 bin 722 kişi izlemiş, doluluk oranı yüzde 99,74 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

3 MİLYON 325 BİN 291 KİŞİYE DOĞRUDAN ERİŞİM

Törenlere sosyal medya üzerinden de büyük ilginin olduğunu söyleyen Yarar, Facebook'ta açılan Şeb-i Arus adlı Facebook sayfası ile 3 milyon 325 bin 291 kişiye doğrudan erişim sağlandığını ifade etti. Gönderilerin ise 68 bin 295 yorum aldığını, törenler ile ilgili kamu spotu ve diğer videoların 738 bin 417 kez görüntülendiğini dile getiren Yarar, daha sonra şunları kaydetti: “Instagram sayfasında 227 gönderi paylaşılmış, gönderi sayısı 13 bin 571 kişiye ulaşmış, gönderi gösterim sayısı 444 bin 557 olmuştur. Twitter sayfasından 993 tweet paylaşılmış, sayfa 5 bin 679 kişi tarafından ziyaret edilmiş, toplamda 152 bin 400 kez görüntülenmiş, atılan tweetler 7 bin 250 etkileşim almıştır. Akademedya'nın yürüttüğü sosyal medya sayfalarını en çok İstanbul'daki kullanıcılar ziyaret etmiş, İstanbul'un ardından Konya, Ankara, İzmir ve Bursa'dan yüksek oranda söz konusu sayfalara giriş yapılmıştır. Ülkeler bazında ise Türkiye, Mısır, Cezayir, Azerbeycan ve Almanya'dan söz konusu sayfalara giriş yapılmıştır. İran'da sosyal medyanın yasaklı olması dolayısı ile İran'dan yapılan girişler tespit edilememiştir. Ayrıca 13 Büyükelçi olmak üzere, 69 Diplomat programlarımıza iştirak etmişlerdir.”

200 BİN KİŞİ TÖRENLERİ TAKİP ETTİ

“İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün bilet satış verilerine göre gerçek kişiler dışında 672 acente aracılığı ile bilet alınmıştır” diyen Yarar, 7 Aralık'taki açılış programı olan “Selam Vakti” yürüyüşü ve “Nevbe Merasimine” 3 bin kişinin, 17 Aralık günü Hz. Mevlana huzurunda yapılan dua merasimine ve müzeye yapılan girişler de baz alınırsa 27 bin kişinin katıldığını aktardı. Türbeönü Buluşmaları Çadırı'nda çocuklar için yapılan etkinliklere ilköğretim okullarından gelen 600 öğrencinin de katıldığını vurgulayan Yarar, “Türbeönü Buluşmaları Çadırı'ndaki müzik dinletileri ile tasavvuf ve ilgili konulardaki sohbetlere 30 bin kişi katılmıştır. Hafta boyunca İran'dan gelen misafirler için yapılan etkinliklerden Selçuklu Kongre Merkezi'ndeki Şehram Naziri konserine bin 850 İranlı katılmıştır. Sanatocağı Mevlevihane sunumları 17 bin kişi tarafından izlenmiş, 7-17 Aralık tarihlerinde Mevlana Kültür Merkezi'nde açılan sergi ise yaklaşık 20 bin kişi tarafından gezilmiştir. Böylece 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılan Selam Vakti Hz. Mevlana'yı anma törenleri yaklaşık 200 bin gerçek kişi tarafından görülmüş ve takip edilmiştir. Bu törenlerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Son olarak bu törenlerin Konya'nın bir marka ismi olduğunu belirtmek istiyorum. Marka ismimizi kullananların sayısı azaldı. Hep birlikte bu değerimize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri