Milyonlarca vatandaşa ek MTV sürprizi! Beklenen karar alındı

Türkiye'de 15 Temmuz 2023 tarihinde ek MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) kararı açıklanmıştı. Araç sahipleri ekstra olarak vergi ödemişti. Ek MTV'de beklenen karar alındı.

Türkiye genelindeki verileri incelediğimizde trafikteki toplam kayıtlı taşıt sayısının 29 milyon 987 bin 701 olduğunu görüyoruz. Bunun yüzde 52,5'ini otomobiller oluşturuyor. Yani ülke genelinde 15 milyon vatandaşın otomobili var. Son yıllarda artan bakım maliyetleri, vergiler ve zorunlu trafik sigortası giderleri araç sahiplerinin belini büktü.

Otomobil sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ek vergi kararı gündeme bomba gibi düşmüştü. 15 Temmuz 2023 tarihinde alınan kararla vatandaş ekstra olarak iki kez daha ek MTV ödemek zorunda kalmıştı. Ek vergiye isyan eden vatandaşlar EK MTV'nin iptal edilmesi gerektiğini düşünüp Anayasa Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu. Ancak mahkeme ek vergiyi haklı buldu ve vatandaşın itirazı boşa gitti.

Geçtiğimiz yıl ekstra olarak vergi ödeyen vatandaş bu yıl aynı durumun yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "MTV'de düzenlemeyi aklımızdan bile geçirmedik" demişti. Edinilen bilgilere göre bu yıl ek MTV ödemesi yapılmayacak. Böyle bir kararın alınmasına yönelik de bir çalışma bulunmuyor. Yetkililer, vatandaşın bu konuda şüphede kalmaması gerektiğini ifade ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri