Milliyet'teki kriz çözüldü

Hasan Cemal ve Can Dündar iki hafta sonra yeniden yazmaya başlayacak.

Milliyet'te yaşanan İmralı krizi çözüldü. Demirören'in Hasan Cemal ve Can Dündar'ın işine son verdiği haberinin gündeme bomba gibi düşmesinin ardından Derya Sazak'ın yoğun toplantıları sonrası iki yazarın 2 hafta sonra işinin başına dönmesi kararına varıldı. Milliyet sorunu nadasa bırakarak çözmekte buldu.

"BATSIN BU GAZETECİLİK" SÖZÜ KRİZ ÇIKARDI

İmralı tutanaklarının Milliyet’te yayınlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Batsın bu gazetecilik” açıklaması gazetede krize yol açtı. Milliyet ’in Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’ın gazetenin patronu Erdoğan Demirören tarafından uyarıldığı, Demirören’in Derya Sazak’tan, Hasan Cemal ile Can Dündar’ın yazılarına son verilmesini istediği iddia edildi.

KRİZ AŞILDI

Taraf'ın haberine göre, dün hareketli saatler geçiren Milliyet’te Sazak ve yazarların gün boyu toplantı halinde olduğu, Cemal ve Dündar’ın iki hafta süreyle yazı yazmamasına karar verildiği ve krizin bu şekilde aşıldığı öğrenildi.

CEMAL VE DÜNDAR YAZMASIN

İddialara göre, gazetenin patronu Demirören, önceki gün akşam saatlerinde Derya Sazak’ı odasına çağırdı ve İmralı tutanaklarına ilişkin haber hakkında uyarıda bulundu. Görüşme sırasında, Demirören, Sazak’a “Biz senden böyle gazete yapmanı istememiştik” dedi. Demirören’in Sazak’tan Can Dündar ile Hasan Cemal’in yazılarına son vermesini istediği de öğrenildi. Sazak, bu isteği gerçekleştiremeyeceğini söyledi. Sazak, önceki gece Milliyet ve Vatan’ın düzenlediği kokteyle de katılmadı. Kokteylde Demirören de yoktu.

BİLA KRİZİ ÇÖZDÜ

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız Milliyet yazarı Fikret Bila da Milliyet ’teki krizi doğruladı. Bila Taraf’a yaptığı açıklamada, “Bir kriz vardı ancak bildiğim kadarıyla aşıldı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri